4. MARATON LAĐARICA: Metkovske Gusarice obranile zlato!

0

Pobjednice IV. izdanja Maratona lađarica 2017. su ekipa “Gusarice” iz Metkovića. One su stazu od Opuzena do Metkovića dugu 10 km prešle za 1 sat i 4 minute i tako poboljšale prošlogodišnji rezultat za 20 minuta.

Kako su i same rekle, zasluga za tako brzu utrku pripada i ekipi iznenađenja, bjelovarskim “Nereidama” koje su im od početka nametale žestok tempo. Bjelovarke su tako zasluženo osvojile drugo mjesto.

Treba napomenuti da su poklonice grčke božice mora i dubina, Nereide, prvi put veslale ženski maraton na Neretvi. To njihovu srebru daje poseban sjaj. Cure, svaka čast!

Treća je ekipa UL “Metkovke” koje su tako obranile prošlogodišnju broncu. Za njima, kao četvrte, slijede debitantice “Sisačke lađarice”. Na kraju su, kao pete, u cilj uveslale lađarice iz Udruge za očuvanje baštine iz Opuzena.

Na dodjeli svečanoj dodjeli priznanja i pehara sve prisutne je pozdravila dožupanica Žaklina Marević. Pobjednički pehar ekipi Gusarica dodijelio je u ime organizatora predsjednik Udruge lađara Dalibor Obradović. Nakon toga je uslijedila fešta koju je glabom začinila domaća grupa Flash Back Band.

Svim sudionicama ženskog maratona na Neretvi čestitamo bez obzira na rezultat jer su pokazale izdržljivost u nimalo laganim uvjetima za veslanje.

Preuzeto: Like Metković

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.