UKLJUČITE SE I VI: Ronioci ERK “Periska” iz Ploča organiziraju brojne ekološke akcije

0

Sutra, 2. rujna 2017, u organizaciji Ekološko – roniteljskog kluba ”Periska” iz Ploča će se održati ekološka akcija čišćenja podmorja na dvije lokacije na području Grada Ploča – na području uvale Portina – Baćina i na području Gradske plaže Ploče.

Akcija će se održavati u vremenskom periodu od 8.00 sati do 12.00 sati te bi na akciji trebalo sudjelovati od 15 do 20 ronioca koji će roniti na dah i 10 do 15 volontera s obale.

U akciji će sudjelovati i brodice za prihvat krupnog otpada te prijevoz otpada do obale. Zona čišćenja će biti obilježena sa signalnim plutačama. U planu su jos dvije ekološke akcije prikupljanja otpada do kraja kolovoza – u suradnji s Crvenim Križem Ploče.

Radi se o Ekološkim akcijama prikupljanja otpada na području donjeg toka Neretve i ušća te eko akcija čišćenja podmorja rive u Pločama. Prije same eko akcije čišćenja rive u Pločama, ronioci Periske će izvaditi kamene blokove i elemente rive iz mora u skladu planirane sanacije rive u organizaciji Grada Ploča.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane koji bi pripomogli u vađenju otpada bilo na kopnu ili brodicama na moru da se priključe samim akcijama.

Sve informacije dostupne su na: 091296666 (Tomo), 0989160299 (Josip).

Ekološko – roniteljski klub ”Periska” Ploče

 

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.