„BILI STE PRVI U VELIČANSTVENOJ BITKI ZA HRVATSKU DRŽAVU“

0

Prvi hrvatski ročnici proslavili 26. godišnjicu osnutka!

Prvi hrvatski ročnici s područja nekadašnje Općine Ploče, a danas Grada Ploča i Općine Gradac, proslavili su 26. godišnjicu osnutka. Tim povodom članovi, u međuvremenu osnovane, Udruge Prvi ročnik prisustvovali su misnom slavlju u crkvi svetoga Mihovila u Gradcu, gdje je misu predvodiogrački župnik fra Bone Bilić Soldatić.

Članovi prve postrojbe ročne vojske u Hrvatskoj prisjetili su se i dvojice bivših članova koji više nisu s njima, Ernesta Lutmana i Zvonke Dropulića, a polaganju vijenaca i paljenju svijeća prisustvovali su i predstavnici gradskih vlasti iz Ploča, te predstavnici braniteljskih udruga.

Donosimo Vam fotogaleriju …

„Budite ponosni na činjenicu da ste bili prvi kada se vodila veličanstvena bitka za hrvatsku državu. Vaša žrtva utkana je u temelje Domovine i neka vas ne obeshrabri što neki preskočiše postavljanje temelja i izgradnju građevine i pojaviše se tek kada na njenom vrhu zavijori barjak, privučeni mirisom pečenja. Čuvajte uspomenu na poginule prijatelje i njegujete i čuvajte ljubav koja vas je vodila u tim teškim i presudnim trenucima stvaranja samostalne, suverene i nezavisne države Hrvatske“, rekao je don Petar Mikić, svećenik u mirovini, koji je blagoslovio prve hrvatske ročnike i prati ih do današnjih dana.

 

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.