KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ POSJETILA LOKALITET PLANIRANE IZGRADNJE LUKE NAUTIČKOG TURIZMA U PLOČAMA

0

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović četvrtog dana svog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjetila je općinu Dubrovačko primorje, a tijekom dana bila je u Opuzenu i Metkoviću, te Gradu Pločama gdje se sastala s Gradonačelnikom Mišom Krstičevićem i njegovim zamjenicima Zoranom Majstrovićem i  Ivanom Marevićem te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Ploča Nikom Orepićem, ravnateljem Lučke uprave Ploče Tomislavom Baturom i predsjednikom uprave „Luka Ploče d.d.“ Ivanom Pavlovićem.

Prvi zakazani sastanak bio je u prostorijama „Luke Ploče d.d.“. Između ostaloga razgovaralo se o koridoru Vc, koji je od iznimne je važnosti za gospodarstvo susjedne Bosne i Hercegovine, a njegovim dovršetkom Luka Ploče d.d. će, zajedno s cijelom dolinom Neretve, svoje poslovanje dodatno proširiti i na ostale zemlje zapadne i srednje Europe.

-Nama je osobito važno da se predsjednica založi za to da se naš koridor Vc proglasi europskim temeljnim koridorom. U tom smislu bi onda bili pogodni za investicije iz Europske unije i isto tako to bi povećala konkurentnost naših pravaca i naše Luke Ploče. Nadamo se da će se ovim sastankom i općenito boljim angažmanom ubrzati cijela situacija razvoja koridora, rekao nam je Tomislav Batur.

Osim sastanka s predstavnicima Luke Ploče, Kolinda Grabar Kitarović posebno se sastala s najvišim predstavnicima Grada Ploča.

Na sastanku su se prezentirali planovi za izgradnju projekta “Luka nautičkog turizma (marina u Pločama)”, a nakon dvadeset minutne prezentacije, slijedio je obilazak lokaliteta planirane izgradnje luke nautičkog turizma u Pločama.

Prema protokolu nije bilo predviđeno postavljanje pitanja predsjednici u Gradu Pločama, a mi smo iskoristili trenutak da uzmemo izjavu od gradonačelnika Krstičevića.

Rekao nam je u izjavi da su odlično iskoristili trenutak da prezentiraju predsjednici jedan od kapitalnijih projekata u Gradu Pločama, a to je izgradnja „Luke nautičkog turizma“.

Taj projekt je u Gradu Pločama definitivno moguć, prezentirali smo do koje je razine on pripremljen i u kojoj je fazi, također pitali smo predsjednicu koliko može pomoći u svom diplomatskom dijelu posla Pločama i samome razvoju projekta, istaknuo je Krstičević.

Zadovoljan je samim razgovorom i prezentacijom projekta predsjednici, te je istaknuo da nam treba biti čast da institucija predsjednice posjeti naš Grad.

Također smo pitali gradonačelnika u kojoj je fazi ulazni terminal u Luku Ploče, kada se očekuje otvorenje, na što je Krstičević odgovorio da su u više navrata kontaktirali HAC i da oni kontinuirano odgađaju datume otvorenja, prema neslužbenim informacijama traže se još neke potrebite dozvole za otvorenje.

Fizički je sve napravljeno kako treba, to je spremno, čekaju se očito još neke dozvole i to je jedina za sada informacija koju mi imamo, s tim napominjem da se ne shvati pogrešno, ovo je sve neformalno. Imamo zaista oko ovog pitanja broje upite od strane građana, zaključio je Mišo Krstičević.

Sutra, posljednji dan posjeta, predsjednica će u Dubrovniku sudjelovati na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.

Piše: Augustin Markota

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.