LAG NERETVA DOMAĆIN RADNOG SUSRETA S PREDSTAVNICIMA LAG – ova IZ POLJSKE

0

Lag Neretva prošli tjedan bio je domaćin radnog sastanka na kojem je bilo 25 predstavnika LAG-ova iz poljske pokrajine Voivodeship. Radni susret za cilj je imao razmjenu znanja i iskustava primjera dobrih praksi obzirom da je Poljska država u EU koja je iskoristila na nacionalnoj razini gotovo 90% raspoloživih bespovratnih sredstava iz fondova EU.

U okviru susreta održana su interaktivna predavanja, rasprave i obilazak pogona financiranih iz EU sredstava. Predsjednica LAG Neretve Tomislava Bule Radaljac izjavila je: „Poljska je priča o uspjehu u EU, koja je povukla najviše novaca iz EU fondova pametnim strateškim planiranjem, dok su poljski LAG – ovi važan kotačić razvoja, čemu svjedoči i brojka od čak 322 akreditirana LAG –a u toj zemlji. Ključ poljskog uspjeha leži u činjenici da je Poljska prenijela ovlasti na županije. Ovaj radni susret prije svega trebao bi biti izvrsna prilika za stvaranje mogućnosti gospodarskog povezivanja, promocije turizma, ali i jačanje suradnje između LAG – ova“.

Poljski gosti imali su prilike obići plantažu najpoznatijeg neretvanskog proizvoda – neretvanskih mandarina, pri čemu nisu krili zadovoljstvo. Upoznali su se s planovima podizanja višegodišnjih nasada, ali i problemima s kojima se susreću proizvođači u plasmanu ovog proizvoda na razna europska tržišta.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.