PRETRAŽENA OBITELJSKA KUĆA 45-OGODIŠNJAKA U PLOČAMA

0

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su dovršili kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je 28-godišnjak, početkom listopada ove godine, počinio kazneno djelo krađe na način da je, iskoristivši nepažnju vlasnice za vrijeme kada je unutar autobusne stanice čekala taxi, otuđio njenu skupocjenu ručnu torbicu u kojoj se nalazio novac i skupocjeni mobilni uređaj i time je oštetio za iznos od oko 10 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi  kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

– Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Dubrovniku, u petak, 10. studenog, pretražena je obiteljska kuća u Pločama koju koristi 45-godišnjak. Pretragom su u spavaćoj sobi pronađene dvije plastične posude u kojima su bile zasađene tri stabljike marihuane visine od 80 do 150 cm. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 45-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu u redovnoj proceduri.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno osam prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim u kojima su tri osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. Četiri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 506 represivnih mjera od kojih izdvajamo 181 mjeru poduzetu  zbog prekoračenja brzine, 54 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 59 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, 25 mjera zbog nepropisnog obilaženja, 18 mjera poduzetih prema vozačima koji nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 29 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

– U prometnoj nesreći koja se u subotu, 11. studenog, dogodila na području Dubrovnika teže je ozlijeđen 27-godišnji motociklist.

Do prometne nesreće je došlo kada se 73-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka krećući se Ulicom Vladimira Nazora skrenuo u namjeri parkiranja, a da se prethodno nije uvjerio da to može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, zbog čega je u njegovo vozilo udario 27-godišnji motociklist. Uslijed udara došlo je do pada motocikla i vozača koji je tom prilikom teže ozlijeđen te je, nakon ukazane liječničke pomoći, zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

– Tijekom vikenda, povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodila se  pojačana akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga. Prekršajno je sankcionirano ukupno 219 vozača, od kojih njih 26 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 1,90 g/kg.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.