„VOZIMO U VUKOVAR DA SE PRISJETIMO NAJBOLJIH SINOVA POGINULIH ZA HRVATSKU“

0

Preko 150 bikera zaustavilo se u Pločama, u okviru karavane od Prevlake do Vukovara pod nazivom „Da se ne zaboravi“. Riječ je o tradicionalnoj, desetoj po redu, karavani koju organizira Moto klub Korčula, u suradnji s drugim moto klubovima iz Hrvatske i udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata.

„Vozimo u Vukovar da se prisjetimo najboljih sinova koji su položili život za Hrvatsku. Mi, izravni sudionici Domovinskoga rata, i mladi koji su nam se pridružili imamo obvezu sačuvati uspomenu na te ljude, čija je žrtva utkana u temelje Domovine. Veseli me da nas je svake godine sve više. Uvjeti su teški, hladno je i pada kiša, ali to je ništa prema uvjetima u kojima su hrabri mladići i djevojke branili Grad heroj 1991. godine“, rekao je Đani Radovanović, predsjednik Moto kluba Korčula, najavivši dolazak bikera u Vukovar 17.-og ovog mjeseca u poslije podnevnim satima.

U Pločama su ih, također tradicionalno, dočekali članovi AMK Racing teama Ploče, na čelu s Josipom Barbirom i Tihomirom Toljem, uz potporu članova – veterana Croatia iz Metkovića i Gusara Narenta, te pripadnika Udruge branitelja Grada Ploča. Nakon što su se okrijepili na prigodnom domjenku, kojeg su pripremili domaćini, bikeri su, prije odlaska iz Ploča, zapalili svijeće ispred spomenika svetome Nikoli i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, pokraj crkve Kraljice neba i zemlje u Pločama.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.