JOŠ JEDNA POBJEDA „DALMATINKE“

0

U 6. kolu Hrvatske rukometne lige jug za žene u Pločama je gostovala ekipa „Zadra“.

Nitko nije sumnao u pobjedu „Dalmatinke“. Međutim početak je obećavao veliku borbu. Ekipa „Zadra“, pojačana s par bivših igračica među kojima bismo napose istaknuli povratnicu iz „Vranjica“ Teu Zekanović, ravnopravno se nosila s favoriziranim Pločankama. U prvih dvadesetak minuta prvog dijela igre rukometašicama „Dalmatinke“ nije polazilo za rukom da se značajnije rezultatski odvoje. Tek u trećoj trećini prvih 30 minuta domaće su sredile svoje redove, poboljšale igru u obranu, a u napadu manje griješile, te su na odmor otišle s vodstvom od 16-11.

U drugom poluvremenu igračice iz Ploča zaigrale su mnogo bolje čega je rezultat bio stalno povećanje razlike u njihovu korist. Igra gošća izgubila je brzini i „Dalmatinki“ se jedino uspješno suprostavljala Tea Zekanović koja je postigla 15 pogodaka od čega četiri iz sedmeraca.

Za razliku od prvog dijela pogotke je počela postizavati Ema Barbir, a Lana Jarak je svoja tri pogotka postigla u drugom dijelu utakmice. Visoko vodstvo domaćih od 14 razlike, gošće su donekle ublažile pa je konačan rezultat glasio 34-22 za „Dalmatinku“.

U domaćim redovima najbolja je tijekom cijele utakmice bila Magdalena Žderić koja je prvom poluvremenu postigla šest, a u nastavku je dodala još četiri pogotka i to sve iz igre. Također se od igračica u polju istaknula i Klara Arar te Ema Barbir, ali samo u drugom poluvremenu. Također se na vratima istaknula i Petra Matrinović koja je obranila nekoliko teških udaraca.

Kod gošća najbolja je bez konkurencije bila Tea Zekanović. Vrararka Laura Mikerević je na trenutke također bila na visini zadatka. Ostale su bile bolje u prvih 30 minuta.

Suci su vrlo dobro vodili ovu utakmicu.

„DALMATINKA“: Petra Sršen, Sara Tomašević, Ana Stanković, Klara Arar 2, Lucija Cvijanović 2, Antonela Šimić 1, Ema Barbir 9, Petra Marinović, Magdalena Žderić 10, Lana Jarak 3, Josipa Oršulić 3 (3), Matea Krilić 2, Iva Žderić 2, Gabrijela Čupić, Anamartija Nikolac i Andrijana Vlatka Jelčić. Trener: prof. Ivan Jerković.

„ZADAR“: Laura Mikerević, Lea Župan, Valentina Černe 2, Tea Zekanović 15 (4), Nika Forko 1, Franka Jović, Ana Klarić 2, Karla Šarić, Đeni Ujčić, Vedrana Perić i Klara Sušić 2. Trener: Milan Zekanović.

SUCI: Zoran Kaleb i Ante Repeša, oba iz Metkovića. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Tonći Vuković iz Jesenice.

 

PIŠE: Neven Vicić

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.