„DALMATINKA“ LAKO U DRUGOM KRUGU KADETSKOG PRVENSTVA

0

U drugom krugu Hrvatskog kadetskog rukometnog prvenstva, regija jug, rukometašice „Dalmatinke“ ogledale  su se s „Adriatikom“ iz Šibenika i s „Metkovićem“ prošlu nedjelju u Metkoviću.

U prvoj utakmici odigranom s „uskrslim“ klubom iz Šibenika, sada pod novim imenom „Adriatic“ koje su na utakmici bile domaće, rukometašice „Dalmatinke“ su bez problema izašle na kraj. Nedorasle Šibenčanke nisu bile ni u kom pogledu dostojne suparnice nadmoćnim Pločankama. Rezultat iz prvog poluvremena 3-19 govori sam za sebe. S manje od pola snage igračice „Dalmatinke“ zaustavile su se na 33 pogotka, dok su „domaće“ ipak 7 puta zatresle suparničku mrežu.

Kod „Adriatika“ nešto bolja od ostalih bila je Ana Koštan. Kod Pločanka ovaj put ne treba isticati nikoga, osim što su Lucija Cvijanović, Ema Barbir, Lana Jarak, Iva Žderić i Anamarija Nikolac odskakale efikasnošću. Treba također istaknuti da su mlađe kadetkinje Anđela Lovrić i Gabrijela Čupić postigle po pogodak.

„ADRIATIC“: Lucija Aleksić, Antonija Brajković, Ela Mamić 1, Anđela Panđa, Iva Klisović, Laura Kevrić, Lora Samodol 1, Lucija Koštan 1 i Ana Koštan 4. Trener: Ive Labor

         „DALMATINKA“: Ana Stanković, Lucija Cvijanović 4, Anđela Lovrić 1, Nera Cvijanović, Ema Bartbir 8, Petra Marinović, Lana Jarak 4, Iva Žderić 9, Gabrijela Čupić 1 i Anamarija Nikolac 6. Trener: Ante Jerković

 

         U drugoj utakmici, ovaj put kao domaćin, „Dalmatinka“ se po treći put u nekoliko dana sastala s odgovarajućom ekipom „Metkovića“.

Za razliku od prva dva susreta, Metkovčanke su se u početku uspješno suprostavile favoriziranim Pločankama. Sve do 6-6 rukometašice „Metkovića“ uspješno su parirale rukometašicama „Dalmatinke“. Od tada „domaće“ se s nekoliko uzastopnih pogodaka odvajaju pa je rezultat nakon prvih 25 minuta glasio 14-11.

Drugo poluvrijeme bilo je nastavak prvog. Rukometašice „Dalmatinke“ vode od četiri do šest pogodaka razlike pa njihova pobjeda nije više dolazila u pitanje. Konačan rezultat glasio je 25-20. Na taj način kadetkinje iz Ploča osigurale su i sljedeće godine sudjelovanje na završnici državnog prvenstva na kojem će braniti osvojeno treće mjesto. Vjerujemo da će se i „Metković“ plasirati na državnu završnicu na kojoj je svojevremeno osvajao i prva mjesta.

U redovima „Dalmatinke“ na ovoj utakmici napose su se istakle vratarka Petra Marinović, Lana Jarak, koja je bila i najefikasnija. Uz njih bismo mogli još istaknuti Luciju Cvijanović i Emu Barbir. Ni ostale rukometašice nisu podbacile. Požrtvovnom igrom pridonijele su novoj pobjedi.

Među rukometašicama „Metkovića“ koje su ovaj put bile gošće, napose su se istaknule Anđela Sušak i Paula Crnčević, a dobrom igrom dopala se i Antonela Srna.

„DALMATINKA“: Ana Stanković 3, Lucija Cvijanović 4, Anđela Lovrić, Nera Cvijanović, Ema Barbir 5, Petra Marinović, Lana Jarak 11, Iva Žderić, Gabrijela Čupić, Anamarija Nikolac 2 i Mihaela Mataga. Trener: Ante Jerković

METKOVIĆ“: Marija Jelaš, Zorana Miočević, Ana Taslak, Petra Obšivać, Dora Magzan 3, Marta Vidović, Ivana Grmoja, Anđela Sušak 4, Antonela Srna 3, Leona Radić 1, Kata Miočević 2, Karmen Španjić i Paula Crnčević 7. Trener:Mate Nikolić

Suci Ivan Grbavac iz Makarske i Siniša Ravlić dobro su vodili sve utakmice.

Piše: Neven Vicić

 

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.