GRADONAČELNIK KRSTIČEVIĆ POTPISAO UGOVORE ZA POVEĆANE STUDENTSKE STIPENDIJE

0

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević u Pučkom otvorenom učilištu potpisao je 15 ugovora o stipendiranju za studente s područja Grada Ploča u akademskoj godini 2017/2018. Mjesečni iznos studentske stipendije Grad Ploče je, odlukom gradonačelnika, povećao s dosadašnjih 500 na 700 kuna, a, kako je istaknula Vanja Franić, povećan je i broj stipendija koje se dodjeluju s 20 na 25.

Osim toga, omogućeno je stipendiranje za redovne studente s gradskoga područja izvan Republike Hrvatske, a za ovu namjenu u Proračunu Grada Ploča osigurana su sredstva u iznosu od 175 tisuća kuna. Stipendije se dodjeluju deset mjeseci u godini, pa će svaki student dobiti po sedam tisuća kuna. Devetero studenata dobilo je stipendije temeljem postignutoga uspjeha tijekom dosadašnjeg školovanja, dvije stipendije dodijeljene su na osnovu socijalnoga statusa, dok su četiri ugovora za stipendiranje potpisana za deficitarna zanimanja iz područja medicine, građevine i elektrotehnike.

Kako su studenti u ovo vrijeme zauzeti studentskim obvezama, ugovore s gradonačelnikom potpisali su njihovi roditelji. Krstičević je naglasio kako je ovo jako dobro ulaganje s čime svi trebaju biti ponosni. Najavio je mogućnost povećanja broja stipendija koje se dobivaju temeljem socijalnoga statusa, gdje se, uz još neke uvjete, traži malo niži prosjek ocjena, a sve je pozvao da svojim sugestijama pomognu da ovaj projekt poluči što bolje rezultate. Najavljeno je i kako će se razmotriti mogućnost da se predviđena sredstva koja nisu dodijeljena zbog manjeg broja potpisanih ugovora o stipendiranju od planiranih, dodijele za ovih 15 studenata.

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.