PLANIRA SE IZGRADNJA NOVE ZGRADE ARHEOLOŠKOG MUZEJA U VIDU

0

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica župana Žaklina Marević održali su sastanak s ravnateljem Arheološkog muzeja Narona u Vidu Tonijem Glučinom. Na sastanku je ravnatelj upoznao župana i zamjenicu s radom Muzeja, potrebama i planovima u nadolazećem razdoblju, javlja Radio Ploče.

Arheološki muzej Narona funkcionira kao galerijski prostor u kojem je izložen jedan od najatraktivnijih stalnih postava u Republici Hrvatskoj. Razgovaralo se o nedostatku prostora za prikupljanje, čuvanje i obradu muzejske građe, što je primarna djelatnost Muzeja.

Na sastanku je istaknuto kako se planira izgradnja nove zgrade Arheološkog muzeja u kojoj bi svoje mjesto našli radni prostori poput knjižnice, ureda, restauratorskih radionica, studijske zbirke, lapidarija, multimedijalne dvorane, dormitorija i niza drugih sadržaja. Jedna od tema bila je i izdavanje publikacije Emilija Marina „FORUM NARONITANUM“ na engleskom jeziku, kako bi postala dostupna europskoj stručnoj javnosti, na jednaki način kao što je sada hrvatskoj. Također, razgovaralo se o daljnjim arheološkim iskapanjima u Naroni.

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.