ŽUPAN OTVORIO OBNOVLJENI DOM KULTURE U KOMINU

0

Dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić svečano je otvorio novoobnovljeni Dom kulture u Kominu, nakon što je završena četverogodišnja rekonstrukcija oko 450 metara četvornih objekta u kojemu su se u prošlosti ovoga mjesta odvijali najvažniji događaji. U rekonstrukciju, koja je obavljena u nekoliko faza, utrošeno je oko tri milijuna kuna, a glavar Komina Jure Kraljević zahvalio se Ministarstvu kulture, Županiji, bivšoj i sadašnjoj gradskoj vlasti i svim drugima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta. „Dom kulture Kominu znači život.  U mjestu imamo između 600 i 700 mladih ljudi, koji će u ovom objektu moći organizirati brojne aktivnosti. Mažoretkinje su to već najavile. Čekali smo ovo punih 30 godina, ali, hvala Bogu, konačno smo dočekali. Komin ide dalje“, rekao je Kraljević.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je riječ o izvarednom projektu, te da je donedavno zapušteni objekt obnovljen na najbolji mogući način. „Drago mi je da je Marija Vučković pomogla u obnovi, a najveće zasluge pripadaju Juri Kraljeviću i svima koji su sa njim radili na tome, jer ovo ne bi bilo moguće bez njihove inicijative. Županija je pomogla u dva navrata, kao što pomažemo i drugdje, jer nam je cilj da se svi dijelovi Županije ravnomjerno razvijaju“, rekao je Dobroslavić.

Njegova bivša zamjenica, a sada državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković naglasila je kako je u svakome mjestu Dom kulture vrlo važno mjesto gdje se okupljaju razne generacije, čuva se tradicija, organiziraju se međugeneracijska druženja, upoznaju se nove vještine itd. „Ova lijepa kamena zgrada značajna je za Komin, koji je važno naselje na području Grada Ploča i doline Neretve“, rekla je Vučković.

Kominjanima je čestitao i gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.  Istaknuo je i ulogu Grada Ploča u ovome hvale vrijednom projektu i naglasio kako će Grad pomoći da se prostor što kvalitetnije koristi, te će naglasak biti stavljen na ravnomjeran razvoj svih naselja na gradskome području.

Sama obnova podrazumijevala je postavljanje dviju betonskih ploča, novi krov, vodovodne i električne instalacije, klimu, vrata, prozore, pločice, te brojne druge aktivnosti.

 

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.