LUKA GAŠPAR OSIGURAO MEDALJU NA EUROPSKOM PRVENSTVU!

0

Luka Gašpar iz Ploča osigurao je medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u boćanju (igrači do 18 godina), koje se održava u francuskom Saint Vulbasu, mjestu 40 kilometara udaljenom od Lyona. Kojeg će medaja biti sjaja, doznat ćemo u nedjelju, 11. veljače. Finale počinje u 18 sati.

Pločanin je s drugim rezultatom ušao u finale u kojem nastupaju četvorica najboljih. U najgorem slučaju vratit će se iz Francuske s brončanom medaljom.

Gašpar, koji je debitant na EP-u, prošlog ljeta je osvojio naslov prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju. Inače, s državnog prvenstva se vratio s ukupno četiri medalje. Prvo je s Matkom Pendom iz Komolca osvojio broncu u štafetnom izbijanju, zatim s Dariom Dujmovićem iz Gornje Vrućice broncu u paru, a nakon slavlja u disciplini precizno izbijanje, osvojio je još jednu brončanu medalju, i to u disciplini brzinsko izbijanje.

Član je hrvatskog trećeligaša, Boćarskog kluba Ploče. Osim toga Gašpar nastupa i za Umčane, člana južne skupine Druge hrvatske lige, a isto tako za juniorsku reprezentaciju Boćarskog saveza Dubrovačko neretvanskog u južnoj skupini Hrvatske juniorske lige.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.