DJEVOJČICE „DALMATINKE“ OPET NAJBOLJE

0

U Metković je u subotu, 11. siječnja 2018. godine održan rukometni  turnir djevojčica rođenih 2006. godine i mlađih na kojem su, pored domaćina „Metkovića“ sudjelovale male Pločanke, rukometašice „Dalmatinke“.

Na turniru su još igrale i odgovarajuće ekipe „Gruda“ i „Korčule“.

Na ovom rukometnom ogledu, drugom po redu na koji su pozvane, djevojčice iz Ploča nisu imale ozbiljnu konkurenciju.

Igrajući 2×15 minuta u prvoj utakmici Metković“ se nije mogao dostojno suprostaviti susjedama iz Ploča. U prvom poluvremenu kako tako su uspjevale održati ravnotežu pa je rezultat glasio 7-5 za Anteu Jerković i društvo. U drugom dijelu utakmice Pločanke su zaigrale bolje i iz minute u minutu razlika u rezultatu je rasla u njihovu korist. Krajnji rezultat je bio 19-11 za gošće.

U drugoj utakmici „Dalmatinki“ se suprostavila ekipa prvaka Bosne i Hercegovine HRK„Grude“. Ova utakmica na molbu „Gruda“ igrala se 2×10 minuta. Ipak, Pločanke su uvjerljivo pobijedili rezultatom 11-4, poluvrijeme 6-2. Pevevši 4-1, „Dalmatinka“ je do konca utakmice sve više povećavala razliku u svoju korist pa pobjeda nije dolazila u pitanje.

S obzirom da je i „Korčula“ pobijedila obje utakmice koje je igrala, utakmica s „Dalmatinkom“ bila je svojevrsno finale.

Vidjevši da će prvak dobiti pehar, a svaka rukometašica zlatnu medalju, djevojčice „Dalmatinke“ ušle su u utakmicu znatno motivirane, a takve su bile i tijekom čitave utakmice.

Kod rezultata 6-0 za Pločanke, ekipa „Korčule postigla je svoj prvi pogodak u prvom poluvremenu. Rukometašice iz Ploča do konca prvih 15 minuta postigle su još pet, a „Korčula“ nijedan. Rezultat od 11-1 govori sam za sebe.

U drugo dijelu utakmice Pločanke su postigli devet pogodaka, a Korčulanke opet jedan. Kad je zapisnički stol svirao konac utakmice, semafor se zaustavio na rezultatu 20-2 i veselje djevojčica „Dalmatinke“ je moglo početi.

Ovo je drugi turnir na kojem nastupa ova generacija „Dalmatinkinih“ rukometašica. Na oba turnira nisu imale pravu konkurenicu. Iako je još rano kazati, svi su izgledi da se u Pločama pojavila još jedna generacija odlličnih rukometašica.

Odlično vođene, bez većih izostanaka s treninga na kojima marljivo treniraju, vjerujemo da će s vremenom dostojno zamijeniti sadašnju generaciju „Dalmatinke“.

„DALMATINKA“: Vanja Špehar, Lana Oršulić, Ivana Čupić 3, Elena Štrbić 3, Ena Barbir, Lea Ćosić, Frida Šuman 14, Antea Jerković 7, Nina Burđelez 4, Lara Vlahović, Karla Šešelj, Gabi Žderić 12, Rea Musulin 7, Lara Šutić, Maria Ćosić i Paula Medak. Trener: Ante Jerković

Piše: Neven Vicić

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.