NIKO OREPIĆ NOVI PREDSJEDNIK KUD-A PLOČE, U PREDSJEDNIŠTVU JOŠ SANDRA WAGNER, TOMISLAV BATUR, ZDENKO MUSULIN I OLIVER KRILIĆ

0

U Domu kulture u Pločama, u nazočnosti 98 članova, održana je redovna izborna skupština KUD-a Ploče, na kojoj su imenovani članovi tijela udruge i to: predsjednik Niko Orepić, potpredsjednica Sandra Wagner, članovi predsjedništva Tomislav Batur, Zdenko Musulin i Oliver Krilić. Na prvoj sjednici predsjedništva imenovani tajnik KUD-a je Josip Batinović, rizničarka Paola Plećaš, likvidator Izvor Škubonja, voditelji folklorne sekcije Boris Barbir i Željko Jakovljević, voditelj klape Luka Ploče Ivica Kaleb, voditelji glazbene sekcije Ante Mustapić i Marino Radaljac, voditelji dječje folklorne sekcije Tanja Ćulum i Paola Plećaš, te garderobijeri Katarina Teležar i Gordana Krželj. Prije toga dosadašnji predsjednik KUD-a Ploče Zdenko Jelavić, koji je tu funkciju obnašao u čak šest mandata, odnosno zadnjih 24 godine, podnio je izvješće o radu i financijsko izvješće, te se zahvalio svima na potpori, a osobito članovima KUD-a od njegovog osnivanja prije 37 godina, Vladi Vrankiću, Mirku Planiniću, Anti Bebiću, Mirjani Jović i Petru Ivanoviću. „Kroz 24 godine bila je čast biti dio ovoga tima. Klapa Luka Ploče činila je okosnicu Društva, postigla je najviše standarde klapskog pjevanja, osvojila brojne nagrade i priznanja, snimila šest CD-ova i osvojila niz priznanja, a prof. Ivica Kaleb je najzaslužniji za to. Ženska klapa Pločanske je, u relativno kratkom vremenu, postigla zavidne rezultate i nadam se da će se opet aktivirati. Niti jedan KUD nije „pravi“ bez folklora, pa zahvaljujem gospođi Dijani Milidragović čijom je zaslugom folklor ponovno aktivan“, rekao je Jelavić, istaknuvši da je 90 posto sredstava za funkcioniranje Društva osiguravala Luka Ploče i Ivan Pavlović, te izrazivši nadu da će KUD Ploče, kao i do sada, biti apolitičan.

« 1 od 2 »

Novo predsjedništvo je donijelo plan rada i financiranja za 2018. godinu i prijedlog novog statuta, koji je usvojila skupština društva i kojim je utvrđena osnovna programska djelatnost, te su izvršene značajne promjene u Društvu, kako kadrovske, tako i drugi pravci djelovanja pojedinih sekcija društva. Ukinute su sekcije koje duže vrijeme nisu djelovale ili su egzistirale suprotno statutu, a oformljena je jedna nova sekcija Dječja folklorna sekcija. Sada prema novom statutu u KUD-u Ploče egzistiraju četiri sekcije i to: Klapa Luka Ploče, Glazbena, Folklorna i Dječja folklorna sekcija. Predsjedništvo KUD-a će, kako je na skupštini najavljeno, u ovom četverogodišnjem mandatu kao prioritet u radu staviti djelovanje dječje folklorne sekcije. Pronađene su i odgovarajuće osobe za rad sa djecom, a to su članovi KUD-a-folklorne sekcije koji su izrazili spremnost za rad sa djecom. Društvo planira okupiti najbolje, te će se pokušati u suradnji sa Dječjim vrtićem i Osnovnom školom animirati što veći broj djece koja bi se uključila, kako u dječju folklornu, tako i u glazbenu sekciju, jer u djeci vidi budućnost ne samo KUD-a, nego i društva u cjelini. Predsjednik Niko Orepić je rekao da će se truditi raditi najbolje, te smatra da predsjedništvo ima dovoljno vizije prevladati sve teškoće i ujediniti kako članove KUD-a, tako i sve građane Grada Ploča u borbi za javni interes. Za to će, istaknuo je, biti potrebna i upornost u rješavanju problema, a svakako će biti dosljedni svojim stavovima i načelima.

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.