ŽUPNI ZBOR SA ŠKRAPA GOSTOVAO U ROGOTINU

0

Na četvrtu korizmenu nedjelju u župi Presvetoga Trojstva u Rogotinu gostovao je Župni zbor sa Škrapa, Prečisto srce Marijino – župa Gospe Fatimske iz Splita, s upraviteljem župe don Antom Žderićem, našim Rogotinjaninom.

Svetu misu u rogotinskoj crkvi predvodio je don Ante Žderić, uz koncelebraciju župnika Rogotina don Josipa Bečića. Don Ante je, između ostaloga, govorio i o problemima izgradnje crkve u njegovoj župi, o čemu su mediji izvještavali. Naime, od 23 župe u Splitu, samo dvije nemaju crkvu, od kojih je jedna upravo župa Gospe Fatimske. „Podstanari smo kod naših časnih sestara. Za to možemo „zahvaliti“ ostacima prošlih ideologija za koje smo mislili da su nestale raspadom Jugoslavije i padom Berlinskog zida. Stalno se molimo da naše nakane budu uslišane i to će se sigurno dogoditi, zaslugom Gospe Fatimske, a naša je obveza da budemo bolji ljudi i vjernici“, rekao je u emotivnom govoru don Ante. Nakon mise, u župnom stanu organiziran je ručak za goste iz Splita, a u popodnevnim satima održana je pobožnost Križnog puta na brdu Trovro. Gosti iz Splita su izrazili zadovoljstvo prijemom u Rogotinu i domaćinima su darovali kip Gospe Fatimske, a s obzirom na obostrane dojmove, očekuje se nastavak suradnje i u budućnosti. Splićani su napustili Rogotin iza 17 sati.

Misa Rogotin (1) Misa Rogotin (2) Misa Rogotin (3) Misa Rogotin (4) Misa Rogotin (5) Misa Rogotin (6) Misa Rogotin (7) Misa Rogotin (8) Misa Rogotin (9) Misa Rogotin (10) Misa Rogotin (11) Misa Rogotin (12)

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.