ROGOTINSKE ŽUDIJE NA SMOTRI U MARIJI BISTRICI

0

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja 2018. godine s početkom u 10,00 sati u Crkvi na otvorenom, u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, održao se 18. po redu Vodički festival žudija.

Vodički festival žudija je skup čuvara Kristova groba koji njeguju ovaj pobožni običaj u korizmenom vremenu kroz Sveto trodnevlje.

Cilj festivala je da prikaže uskršnje običaje čuvara Kristova groba čime se doprinosi očuvanju vjere i  tradicije.

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja 2018. godine s početkom u 10,00 sati u Crkvi na otvorenom, u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, održat će se 18. po redu Vodički festival žudija.

Vodički festival žudija je skup čuvara Kristova groba koji njeguju ovaj pobožni običaj u korizmenom vremenu kroz Sveto trodnevlje.

Cilj festivala je da prikaže uskršnje običaje čuvara Kristova groba čime se doprinosi očuvanju vjere i tradicije.

Po prvi put u svojoj povijesti, Festival će se održati u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Program Festivala započinje u 10,00 sati Svetom misom u Crkvi na otvorenom Bl. Alojzija Stepinca.

U 11,00 sati na glavnom bistričkom trgu Šime Strikoman će napraviti još jednu u nizu svojih poznatih Milenijskih fotografija.

Sam festival započinje točno u podne u Crkvi na otvorenom, a na njemu će sudjelovati grupe iz svih dijelova Dalmacije, gosti iz Slovenije i BiH, domaćini iz Marije Bistrice i budući domaćini župa Sv. Ane iz Lobora.

Po prvi put u svojoj povijesti, Festival se održao u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Program Festivala započeo je u 10,00 sati Svetom misom u Crkvi na otvorenom Bl. Alojzija Stepinca.

U 11,00 sati na glavnom bistričkom trgu Šime Strikoman je napravio još jednu u nizu svojih poznatih Milenijskih fotografija.

Sam festival započeo je točno u podne u Crkvi na otvorenom, a na njemu su sudjelovale grupe iz svih dijelova Dalmacije, gosti iz Slovenije i BiH, domaćini iz Marije Bistrice i budući domaćini župa Sv. Ane iz Lobora.

Rogotinske žudije i ove godine su bili jedni od sudionika Fesivala.

Donosimo vam galeriju Nedjeljka Jerkovića koju ćemo nadopunjavati u kratkom vremenu!

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.