154 VOZAČA PREKORAČILA BRZINU

0

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 44-godišnjak se sumnjiči za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza i carine, povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaća i povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnjiči se da je kao direktor trgovačkog društva čije je sjedište na Korčuli, tijekom 2016. i 2017. godine na razne načine prihod trgovačkog društva, naplaćen u gotovom novcu, prisvajao za sebe, koristio za plaćanje vlastitih troškova i plaćanje rashoda poslovanja, a da taj novac nije prikazao u poslovnim knjigama.

Nadalje sumnjiči se da, u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, nije izdavao račune za svaku pruženu uslugu kako bi prikrio stvarno ostvaren promet te je plaće djelatnicima isplaćivao u gotovom novcu iz ostvarenog gotovinskog prometa u cilju izbjegavanja plaćanja obveznih doprinosa te poreza na dohodak.

Također se sumnjiči da kao odgovorna osoba trgovačkog društva u poslovne knjige društva nije uredno evidentirao  sve poslovne događaje.

Opisanim kaznenim djelima pričinjena je ukupna materijalna šteta u iznosu od preko 2 milijuna kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je 21 prometna nesreća, od kojih 11 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 10 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 10 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 377 represivnih mjera od kojih izdvajamo 154 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine, 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 58 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i 9 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.  

U prometnoj nesreći koja se dogodila u jutarnjim satima jučer, 2. travnja, na državnoj cesti D-8 u blizini Kleka teže je ozlijeđen 52-godišnji motociklist, državljanin Mađarske.

Do prometne nesreće je došlo kada je motociklist, krečući se u pravcu Opuzena, izgubio nadzor nad motociklom kojim je zahvatio desni rubnik kolnika i udario u brdo. Vozač je zadobio teže ozlijede te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.