POTRAGA ZA USKRŠNJIM JAJIMA U ZAOSTROGU

0

Zaostrog - Uskrs_U mjesnom parku u središtu Zaostroga danas je održana potraga za Uskršnjim jajima. Potragu, održanu u organizaciji udruge Mladi svijet, blagoslovom je svečano otvorio župnik i gvardijan Franjevačkog samostana Zaostrog, fra Branko Brnas. U trosatnom druženju i igri na otvorenom uživalo je oko pedeset mališana iz svih mjesta općine Gradac i njihovi roditelji.

Zaostrog, 3. travnja 2018. godine – Potraga za Uskršnjim jajima treći je projekt udruge Mladi svijet. Riječ je o projektu u okviru kojeg je, tijekom Uskršnjih blagdana, održan niz igara na otvorenom, od borbe jajima, bacanja jaja u dalj do utrke s jajima u žlici.

Prvu potragu za Uskršnjim jajima u našoj općini blagoslovio je i svečano otvorio župnik i gvardijan, fra Branko Brnas. Tom je prilikom istaknuo kako su djeca najveće bogatstvo čovječanstva koje trebamo pažljivo i brižno čuvati. Uz blagoslov i želju za puno bezbrižnih igara, potraga za Uskršnjim jajima mogla je početi.

U igrama su posebno uživali najmlađi, kojih se ovom prilikom okupilo njih pedesetak, iz svih mjesta općine Gradac. “Ovo mi je bio najbolji Uskrs ikada. Jedva čekam sljedeći!”, u dahu je ispričala petogodišnja Petra.

“Zahvaljujući vrijednim rukama naših članica, ovaj smo Uskrs našoj djeci učinili nezaboravnim. Važno je istaknuti i pomoć i podršku TZO Gradac, Zavičajne zbirke Gradac, Manufakture Gradac, ZAMP-a te udruge Štrada. Svi oni pomogli su nam da ispričamo još jednu lijepu priču u našoj općini”, izjavila je predsjednica udruge Danica Knežević.

Zaostrog - Uskrs_Kroz svoje aktivnosti udruga Mladi svijet nastoji obogatiti slobodno vrijeme djece s područja općine Gradac, posebno u blagdansko vrijeme. Pritom naglasak stavlja na poticanje aktivnosti, motorike, druženja djece na otvorenom i zdrav život.

“Na svijetu ne postoji ništa važnije ni vrjednije od djece. Stoga je zadatak cijele zajednice stvoriti uvjete za njihovo što sretnije djetinjstvo. U ostvarenju tog cilja naša udruga posebno ističe važnost zajedničke igre djece i roditelja te stvaranje zajedničkih sretnih uspomena. Nema ljepšeg posla!”, zaključila je Ivana Andrijašević, dopredsjednica udruge Mladi svijet.

Po završetku Potrage za Uskršnjim jajima djecu je razveselio načelnik općine Gradac, Matko Burić, s velikom kutijom čokoladnih jaja.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.