„DALMATINKA“ I FORMALNO NAJBOLJA

0

Pobjedom nad ekipom ŽARK „Split“ rukometašice „Dalmatinkle“ su i formalno postale prvakinje II. hrvatske rukometne lige jug i na taj način, nakon samo godine izbivanja, opet postale hrvatske prvoligašice.

U prvih nekoliko minuta, do rezultata 2-2 izgledalo je da se gošće iz Splita mogu suprostaviti Pločankama. Međutim, domaće postižu nekoliko brzih pogodaka i rezultat je već dobrano u korist „Dalmatinke“. Igrajući dobro u obrani, preko Lane Jarak, Pločanke postižu vrlo efektne pogotke što je gledateljstvo pozdravljalo pljeskom. Što se konac prvog poluvremena sve više približavao, razlika je rasla te je nakon isteka tridesete minute glasio 20-10.

Nastavak utakmice protekao je u dominaciji „Dalmatinke“ koja je nastavila igrati u istom stilu. Trener Ivan Jerković pružio je priliku svim igračicama koje su se i upisale u strijeljkinje, osim Magdalene Žderić, što je svakako kuriozitet iako je ona, dok je bila u igri, nesebično upošljavala svoje igračice.

„Dalmatinka“ je nastavila igru iz prvog poluvremena, te je povećavala razliku pogodaka u svoju korist da bi na koncu utakmica završena rezultatom 35-10.

U redovima Pločanka nije bilo loših igračica. Među vrlo dobrim napose se istaknula Lana Jarak koja je vješto koristila dodavanja Andrijane Vlatke Jelčić i efektno poentirala. Njoj je uz bok svakako Ema Barbir Antonija Rotim i Matea Krilić, ali, kako smo napisali, niti jedna igračica „Dalmatinke“ nije podbacila.

Kod gošća nešto bolje od ostalih bile su Ana Lerotić i Ema Bekan. U drugom poluvremenu za ŽARK „Split“ dobro je branila bivša državna reprezentativka Sinjanka Ana Križanac.

Suci su uz manje pogreške dobro vodili ovaj susret.

„DALMATINKA“: Petra Sršen, Sara Tomašević 1, Ana Stanković 1, Antonija Rotim 3, Klara Arar 1, Lucija Cvijanović 2, Ema Barbir 6, Petra Marinović, Magdalena Žderić, Lana Jarak 10, Josipa Oršulić 4 (3), Matea Krilić 3, Iva Žderić 1, Gabrijela Čupić 1, Anamarija Nikolac 2 i Andrijana Vlatka Jelćić. Trener: prof. Ivan Jerković

 ŽARK „SPLIT“: Lucija Sikirica, Bruna Čukušić, Mia Milavić 4 (1), Ivana Petrović, Anica Kutleša 1, Diana Rukavina, Tihana Balić 4 (2), Ana Lerotić 4, Ana Križanac, Gabriella Mirlović 1, Katarina Šimičić, Ema Bekan 4, Anđela Bužančić i Vlatka Balić. Trener: Ivan Mlačić

SUCI: Dražen Anušić iz Primorskog Doca i Dubravko Vukovac iz Splita. Opunomoćenica organizatora i nadzornica suđenja Nataša Parmać.

Nakon utakmice kadetkinje „Dalmatinke“ Petra Marinović, Lana Jarak i Ema Barbir otputovale su u Zagreb gdje će se pridružiti ostalim kadetskim reprezentativkama pozvanim na okupljanje ove reprezentacije što je veliko priznanje za njih samih, ali i za klub u cjelini.

Piše: Neven Vicić

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.