PROJEKT SANACIJE KLIZIŠTA U ULICI KRALJA PETRA SVAČIĆA FINANCIRAT ĆE SE PROGRAMOM RAZVOJA MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU

0

Ovih dana očekuje se objavljivanje rezultata natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavljenog u suradnji s regionalnim koordinatorima, u našoj županiji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije Duneom.

5

Riječ je o pozivu za pružanje financijske pomoći jedinicama lokalne samouprave iz bivše 1., 2. i 3. skupine indeksa razvijenosti, među kojima je i Grad Ploče za pripremu i izradu projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte. Riječ je pozivu s kraja prošle godine prema novom programu hrvatske Vlade i nositelja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU „Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova“.

2

Prema izvorima iz Vlade, svrha ovog novog programa je dvojaka: sljedeće programsko razdoblje neće se dočekati nespremno već s brojnim projektima važnim za razvoj lokalnih zajednica, a za koje je potpuno spremna dokumentacija s jedne strane, i, decentralizacija sredstava na jedinice lokalne i područne samouprave sa središnje države.

Sredstva su dodijeljena Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je putem svog Partnerskog vijeća i u suradnji s jedinicama lokalne i područne samouprave formirala listu prvenstva za pripremu projekata, dok su gradovi i općine, prema usvojenoj listi prvenstva, ispunili prijavne obrasce.

3

Na objavljenoj listi prvenstva pločanski projekt za čiju se dokumentaciju očekuje potpora je Sanacija klizišta u ulici Kralja Petra Svačića.

Prema našim izvorima, odobravanje potpore od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU trebalo bi vrlo skoro biti na web stranicama Ministarstva.

1

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.