NERETVA OTVORILA ŠAMPANJAC Orebić na Grudi propustio realizirati kazneni udarac za pobjedu i naslov prvaka

0

Neretva je prvak Prve županijske lige. Zadnje kolo je odlučivalo. Orebić nije uspio pobijediti na Grudi Slavena, završilo je bez pobjednika, 1:1, a taj poklon Neretva je iskoristila te pobjedom sa 4:0 u Žrnovu protiv istoimenog domaćina osvojila naslov. Neretva na kraju 59, a Orebić 57 bodova.

Nakon što je u nastavku izjednačio rezultat na 1:1 s igračem manje (Dino Marić), Orebić je imao kazneni udarac, međutim, udarac Ante Kordića obranio je Božo Deranja. Nastavio je Orebić na Gnjilama s napadima, pritiskao domaćina. Imao je nekoliko prilika za pogodak. Međutim, uspio se Slaven obraniti.

Domaćin je poveo pogotkom Antuna Šmanjka. Prvo poluvrijeme obilježio je sudar vratara domaćih Mija Mihaice i napadača Orebića Ivana Kordića. Obojica su morala napustiti igru. Prekid je trajao petnaestak minuta. Došla su i kola hitne pomoći. Mihaicu je zamijenio Božo Deranja, te na kraju bio junak Slavena, a samim time i Neretve. Zbog nesportskog ponašanja Ivan Roso je dobio drugi žuti karton te je morao iz igre. Ipak, unatoč tome, budi se Orebić. Igra bolje. Opasniji je. Rezultat toga je izjednačujući pogodak te izboren kazneni udarac za pobjedu…

Neretva je u Žrnovu povela pogotkom Gorana Obradovića u 29. minuti, a početkom nastavka, u samo osam minuta, riješila pitanje pobjednike. Eduard Raguž je pogađao u 53. i 61. minuti,, a Dragan Brečić u 60. minuti. Potom su Metkovci čekali vijesti s Grude. Zbog prekida u prvom poluvremenu, ozljede igrača, Metkovci su čekali 15-ak minuta nakon što su uspješno odradili posao u Žrnovu. Orebić je u tim trenucima jurio pobjedu, napadao, ali nije uspio te se u Metkoviću, a ne u Orebiću, otvorio šampanjac.

Metkovce sad čeka nastup u kvalifikacijama za popunu južne skupine Treće hrvatske lige.

Zanimljivo, Slaven je u prvom dijelu s 3:2 dobio Neretvu na Gnjilama, a sad nije dozvolio ni Orebiću da ostvari uspjeh.

ZADNJE KOLO
Nedjelja, 20. svibnja, Lastovo:
 Omladinac – Croatia 1:2, Žrnovo: Žrnovo – Neretva 0:4, Čilipi: Konavljanin – Hajduk 1932. 4:0, Gruda: Slaven – Orebić 1:1, Metković: ONK Metković – Jadran 1929. 3:1, Potomje: Grk – Župa dubrovačka 1:4, slobodan je Gusar.

KONAČNI POREDAK
1. Neretva 59 bodova,
2. Orebić 57 bodova, 3. Gusar 53 bodova, 4. Župa dubrovačka 48 bodova, 5. Croatia 45 bodova, 6. Konavljanin 42 boda, 7. Hajduk 1932. 37 bodova, 8. Jadran 1929. Smokvica 32 boda, 9. Slaven 28 bodova, 10. ONK Metković 26 bodova, 11. Grk 22 boda, 12. Žrnovo 15 bodova, 13. Omladinac 7 bodova.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.