PROJEKT „ŠKOLA DOBROG RASPOLOŽENJA“ REZULTIRAO BROJNIM AKTIVNOSTIMA

0

Projekt iz građanskog odgoja i obrazovanja Škola dobrog raspoloženja okončan je ovog tjedna izuzetno zapaženom prezentacijom na Državnoj smotri projekata iz GOO-a: Projekt građanin, koja je održana 21. svibnja u Zagrebu te svečanom predajom Sunčane klupe na korištenje stanovnicima i gostima Općine Gradac. Projekt su predstavile učenice 5. razreda, Lana Jelačić, Lara Šutić, Lucija Šutić i Luna Peko, a mentorice projekta su Ranka Radoš i Branka Perić.

1 2 39

Projekt se ove školske godine provodio u OŠ Gradac, a sadržavao je brojne aktivnosti.  U zgradi škole uređen je Sunčev kutak, školski vrt je obogaćen „vrtnom učionicom“, koja sadržava vrtne stolice, oznake strana svijeta, kućice za ptice te natpise s imenom posađenih biljaka. Kroz aktivnost Gosti u školi, škola u gostima u školi su gostovali bivši učenici škole i ne samo da su učenike upoznali sa svojim zanimanjima, nego su im i pomogli u planiranim aktivnostima. Započeto je i s uređenjem Vrta dobrog raspoloženja koji sadrži refleksološku stazu, autohtono ljekovito i začinsko bilje te egzotično bilje. Također su osmišljeni i izrađeni školski suveniri vezani uz logo i moto škole, kao i oni prilagođeni blagdanima odnosno godišnjim dobima.

5 6

Ovim projektom škola je izašla i u mjesto te je uređen prostor koji prezentira školu u lokalnoj zajednici i to u vidu klupe na gračkoj šetnici. Na Sunčanoj klupi je istaknut logo i moto škole, a uz nju postavljene dvije kućice za ptice u bojama loga škole. Učenici su prigodnim programom obilježili „otvaranje“ klupe te pri tome posebno zahvalili načelniku Općine Gradac, Matku Buriću, te općinskom vijećniku Robertu Talajiću, koji je ustupio svoju vijećničku naknadu školi kako bi se ovaj projekt mogao ostvariti.

7 8

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.