PRVA GENERACIJA PLOČANSKIH MATURANATA PROSLAVILA 60 GODINA MATURE

0

U Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama prva generacija pločanskih maturanata proslavila je 60 godina mature! Bio je to susret nabijen emocijama i neskrivenom radošću, jer su se pojedini bivši polaznici škole u Pločama vidjeli nakon dugo godina. Životni putovi odveli su ih doslovno na sve strane svijeta, sve do daleke Australije. Davne školske godine 1957/1958 bili su raspoređeni u dva razreda, u jednom ih je bilo dvadesetero, u drugom devetnaestero. Na obilježavanju ovoga hvale vrijednog jubileja došlo ih je dvanaestero, a prozivku je obavila pedagogica škole Marija Kalaba.

Iz bivšeg A razreda došli su Zlatko Korljan, sada u Zagrebu, koji ima dvoje djece i petero unučadi, Jozo Milić iz Trpnja, koji ima dvije kćeri i troje unučadi, Hermina Pećar iz Rijeke, udovica već 20 godina, Nikola Raguž iz Zagreba, čovjek koji je „1994. proglasio hrvatsku kunu“, Ivan Šalinović iz Splita, koji ima dvije kćeri i sina, i jedan od organizatora okupljanja Vlado Tomašević iz Baćine.

Iz bivšega B razreda okupljanju su nazočili: Kata Crnčević, udovica već 29 godina, Božo Čupić iz Splita, koji ima troje djece, devetero unučadi i „jedno potencijalno praunuče“, Josip Đugum, koji se, kako je rekao „udao u Zagreb“ i ima dvije kćeri, Anka Jović, koja ima „jednu kćer, jednog muža, jednog zeta, troje unučadi i četvero praunučadi“, Ivanka Oršulić, Pariška Kominka, udovica 30 godina, ima dvoje djece i troje unučadi i Natko Vuković iz Komina, koji je „živio svuda po malo“.

Slavljenicima se prigodnim riječima obratio i gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević. S respektom je govorio o znanju i iskustvu prvih pločanskih maturanata i zahvalio im se na obolu koji su dali razvoju Ploča. „Unatoč poznim godinama, mentalno nećete ostarjeti dok radite dobre stvari u kojima uživate“, poručio im je Krstičević, uz napomenu da će i Grad Ploče dati svoj doprinos u proslavi prve generacije maturanata. Pedagogica Kalaba poželjela je da se za pet godina opet zajedno nađu na istome mjestu, a slavljenici su nastavili druženje u poznatom pločanskom restoranu Fulin.

 

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.