PACIJENTICA IZ PLOČA ZARAŽENA OSPICAMA?

0

U jutarnjim satima subote na Hitnu medicinsku pomoću u Pločama javila se ženska osoba srednjih godina iz Komina zbog povišene temperature koja je trajala nekoliko dana i osipa patognomoničnog na ospice. U razgovoru s njom doznalo se da je prošli tjedan zbog zdravstvenih razloga boravila u Općoj bolnici u Dubrovniku. Kako je u to vrijeme radila dežurna služba primarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Ploče, bolesnica je upućena u njihovu ordinaciju jer nije bilo znakova vitalne ugroženosti, pa, procijenjeno je, nije ni pripadala u Službu hitne medicinske pomoći.

„Nakon toga je kontaktirana je služba Zavoda za javno zdravstvo da se poduzmu mjere zaštite a iz razgovora s dežurnim doktorima PZZ doznao sam da je bolesnica osobnim vozilom upućena u Opću bolnicu Dubrovnik“, rekao je dr. Dalibor Gašpar, voditelj pločanske Ispostave Zavoda za hitnu medicinu.

______________________________________________________________________________________

Zbog kliničke slike koja upućuje na ospice, jutros je pacijentica iz Ploča upućena u Opću bolnicu Dubrovnik. Voditelj Odjela za epidemiologiju OBD dr Stjepan Đuričić za Hinu je potvrdio kako je žena iz Neretve prije nekoliko dana bila u dubrovačkoj bolnici na pretragama, pa ju je liječnica u Pločama uputila na ‘zarazni odjel’ kako bi se utvrdilo radi li se o ospicama.

Lokalni portali izvijestili su kako je žena iz Komina kod Ploča, navodno onkološka bolesnica oslabljenog imuniteta, sinoć primljena na hitan medicinski prijem u Pločama zbog povišene temperature i osipa po tijelu.

Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić jučer je izjavio kako je potvrđena sumnja na ospice kod još dvije osobe koje su u četvrtak hospitalizirane u dubrovačkoj Općoj bolnici, pa je time ukupan broj oboljelih od nultog pacijenta 25. svibnja, narastao na šest, a još se kod dvije osobe sumnja na zarazu ospicama.

Izvor: dubrovački vjesnik

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.