VELIKI USPJEH GRAČKIH MALIŠANA – PRVAŠI IZ GRADCA ZA LJEPŠU NAŠU

0

Učenici 1. razreda Osnovne škole Gradac osvojili su treću nagradu na natječaju „Reciklasičari za ljepšu našu“ u konkurenciji svih osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koje su pozvane na sudjelovanje.

10 17

Ekološki edukativno-glazbeni natječaj se provodio kao jedna od aktivnosti uspostavljanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom, a organizirao ga je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

Zadatak se sastojao od osmišljavanja i izrade glazbenih instrumenata korištenjem različitih vrsta otpada te izvođenja glazbenog nastupa na istima.

7 8

Učenici su pokazali velik interes i uložili trud i kreativnost radeći na zadatku pod mentorstvom učiteljice Ranke Radoš. Otkrili su vrijednosti koje skrivaju stvari namijenjene za otpad kao i mogućnost osobnog doprinosa u sprječavanju nepotrebnog stvaranja otpada.

Uz moto „Stvarajmo glazbu, a ne otpad“ nastao je glazbeni nastup „Zaljubljena žaba“ gračkihprvaša koji će biti nagrađen ekološkom edukativno-glazbenom radionicom te jednodnevnim izletom.

Pogledajte nagrađeni glazbeni nastup

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.