50 GODIŠNJICA MATURE 11-TE GENERACIJE PLOČANSKIH MATURANATA

0

U Pločama jedanaesta generacija maturanata obilježava 50-tu godišnjica mature. Na pločanskoj rivi okupilo se 29-ero od ukupno 72 nekadašnjih učenica i učenika i to:
Milorad Dragobratović, Damir Giljević, Mladen Marušić, Stipe Žderić, Neven Jerković, Miljenko Grgurinović, Sergije Jelavić, Anka Šiljeg, Katica Pijević, Natko Vladimir, Tonka Bjeliš, Seka Deak, Anka Glasović, Želimir Vitanović, Mara Markota, Nikica Družijanić, Andrija Dropulić, Milka Pandža, Zdenka Vicić, Tomislav Zakić, Ante Krešić, Nenad Jelavić, Ljubo Plećaš, Ines Matijašević, Jelka Rakušić, Jovo Karić, Davor Radić i Smiljka Tomašević.

Cijela generacija imala je tri razreda u završnoj godini mature, u 4a razredu sa 23 polaznika, razrednik je bila profesorica Ljerka (Marinović) Simeonov, u 4b razredu sa 25 učenika razrednik je bio profesor Ante Barbir, a u 4c razredu, koji je polazilo 24 učenika, profesorica je bila Franka (Piacun) Gašpar. Svi razrednici su se s zadovoljstvom odazvali pozivu. Devet bivših učenika i dvije bivše učenice, na žalost, više nisu među živima.


Susret na rivi u Pločama odvijao se u emotivnom raspoloženju, jer se pojedini maturanti nisu vidjeli desetljećima. Životni putovi odveli su ih na sve strane svijeta, pa su na obilježavanje ove vrijedne obljetnice neki su stigli iz Kanade, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine. Jedan od organizatora okupljanja Damir Giljević pobrinuo se za lijepo iznenađenje. On je naime, kao pravi džentlmen, u vlastitoj režiji svim damama poklonio ruže, što je pripadnice ljepšega spola dodatno raznježilo. Nakon zajedničkoga fotografiranja, slavljenici su otišli u restoran Galeb u Baćini, gdje su nastavili druženje i, uz dobru hranu i piće, prisjećali se nekadašnjih događaja, te razmjenjivali buduće planove.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.