KUD PLOČE UVELIČAO PROSLAVU DANA DRŽAVNOSTI U MOSTARU

0

 Na poziv Generalnog konzulata Republike Hrvatske, KUD „Ploče“ je zajedno s KUD-om „Mak“ iz Trnovca kraj Varaždina uveličao svečanost na proslavi Dana državnosti u Mostaru. U prekrasnom ambijentu restorana Aluminijskog kombinata priredili su cjelovečernju zabavu, u kojoj su se KUD-ovi predstavili kroz pjesmu i folklorni izričaj, a nastupio je i guslar Vinko Štrbić, te Lucija Kraljević i Mladen Nuić. KUD „Mak“ je u živopisnim nošnjama izveo pjesme Hrvatskoga zagorja, Podravine i Gradišćanskih Hrvata. Brojne uzvanike posebno je razveselio njihov tamburaški sastav.

Domaćini, a osobito novoimenovani generalni konzul RH gosp. Marko Babić, nisu krili oduševljenje, pa je dogovorena i buduća suradnja kroz predstavljanje tradicionalnih pjesama i plesova neretvanskoga kraja i promidžbu narodne nošnje donje Neretve. Predstavnici KUD-a „Ploče“ generalnom konzulu su uručili monografiju Grada Ploča, repliku lađe, suhe smokve i domaću rakiju, kao uspomenu na ovaj susret, a sve u cilju promoviranja našega grada. Na svečanoj večeri bili su predstavnici Katoličke crkve, akademske zajednice, gospodarstvenici, političari i drugi.

Dan nakon toga, organiziran je nastup KUD-ova na terasi hotela „Labineca“ u Gradcu, gdje su tamošnji gosti uživali u bogatom programu.

Share.

About Author

Comments are closed.