OD 308 VOZAČA 65 IH JE BILO U PREKRŠAJU

0

– U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 19,30 sati dogodila na području Dubrovnika, dvije su osobe teže ozlijeđene.

Do prometne nesreće je došlo kada je 29-godišnjak, upravljajući motociklom dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se Obalom Stjepana Radića, uslijed brzine neprimjerene uvjetima na cesti, motociklom naletio na pješaka, 19-godišnjeg državljanina Velike Britanije koji je u tom trenutku neoprezno, izvan pješačkog prijelaza, pretrčavao kolnik navedene ceste.

Uslijed udara i pada, oba sudionika su zadobila teže ozlijede, te su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Obzirom da je brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, od 27. lipnja do 28. lipnja, 24 sata u kontinuitetu na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora prometa.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ukupno je kontrolirano 308 vozila na 60 lokacija. Utvrđeno je 65  prekršaja od kojih  52   zbog prekoračenja brzine. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je  106 km/h (u mjestu Čajkovići kod Dubrovnika)  gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h, dok je najveća izmjerena brzina van naselja iznosila 140 km/h, a evidentirana je na dionici ceste D-8 kod Ploča, gdje je ograničenje brzine po kategoriji ceste 90 km/h.

U prvih pet mjeseci 2018. godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 58 prometnih nesreća čiji je uzrok bio nepropisna brzina kretanja vozila. U tim prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale, 11 osoba je teško, a 40 lakše ozlijeđeno.

Koristimo priliku još jednom pozvati vozače da poštuju ograničenja brzine i svoju vožnju prilagode uvjetima na kolniku i na taj način zaštite ne samo svoj život nego i živote drugih sudionika u prometu.

Najava akcije prometne policije

U noći sa subote na nedjelju policijski službenici prometne policije će na prometnicama cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.

 

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.