PRIJATELJSTVO I DRUŽENJE: Slovensko mjesto Hrastnik se predstavilo Pločanima!

0

Treću godinu za redom malo slovensko mjesto Hrastnik predstavlja se u ljetnom periodu u Pločama.

Hrastnik je malo rudarsko mjesto, 70 km udaljeno od Ljubljane. Jedna od zanimljivosti mjesta je ta da se tek od 1929. počelo koristiti ime Hrastnik, prije tog se naselje zvalo Sv. Lenart.

Izvrsna je to suradnja Pločana članova Udruge branitelja Grada Ploča koji su sasvim slučajno na Ribarskoj noći u Pločama pokrenuli ovu dobrosusjedsku suradnju s prijateljima iz Slovenije.

Slučajna suradnja

Zgoda u kojem je Slovenka osjetila na pločanskoj rivi miris ribljih delicija te je poželjela kupiti neki od specijaliteta, ali gle čuda, došla je do “Braniteljskog” stola na Ribarskoj noći i začudila se što može jesti, a ne platiti ništa.

Ta gesta i sama organizacija Ribarske noći u Pločama oduševila je te je pozvala Udrugu branitelja Grada Ploča na druženje u slovenski gradić Hrastnik.

U izjavi nam je upravo ta gospođa imenom Branka Jovičić rekla kako je slučajna suradnja dovela do velikog prijateljstva i druženja u zimskim periodima u Sloveniji, a ljetne periode Pločani ugošćuju Slovence.

Pohvalila je Ploče kao izvrsnu turističku destinaciju, položajem i kvalitetom prirodnih ljepota koje su u bližoj okolici. Smatra kako neretvanska dolina ima veliki turistički potencijal!

Fantastična promocija Grada Ploča u Sloveniji!

Ovim se stvara dobra promocija Ploča, koja je svake godine na visokoj razini u tim zimskim periodima u Sloveniji gdje se promovira Ploče, neretvanski običaji, hrana i tradicionalna kultura Pločana i stanovnika neretvanske doline!

Kroz ugodno duženje i glazbu upravo su večeras gosti iz Slovenije promovirali svoje običaje, kuhali su svoju specifičnu hranu i družili se s Pločanima na rivi ispred crkve.

Piše i foto: Augustin Markota

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji Portala Rogotin!

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.