DON JOSIP BEČIĆ: „Hvala na svemu. Ostanite vjerni Isusu Kristu!“

0

U prepunoj crkvi Presvetoga Trojstva u Rogotinu, u vrlo emotivnoj atmosferi, nakon služenja svete mise, don Josip Bečić oprostio se od svojeg dosadašnjeg vjerničkog puka. Nakon dvije godine don Josip napušta Rogotin, a umjesto njega dolazi don Ivica Barišić.

„Sve što je lijepo kratko traje. Tako je privedeno kraju i ovo naše dvogodišnje druženje. Na žalost, ova vlaga i klima su me razarale, borio sam se sa glavoboljama i vrtoglavicama koliko sam mogao, ali zaista više nisam mogao izdržati. Posebice teško bilo mi je tijekom ljetnih mjeseci. Zato sam zamolio biskupa za premještaj i on je uslišio moju molbu. U ove dvije godine bilo je dobrih i loših trenutaka, ali loše ćemo zaboraviti i sjećat ćemo se samo dobrih. Hvala vam na svemu i oprostite ako sam koga nenamjerno povrijedio. Uvijek ćete mi ostati u srcu.

Molite za mene da mi Gospodin da snage da budem još bolji svećenik i da služim njemu i našem narodu, te da usmjeravam ljude prema Isusu Kristu. Ispunjen sam zadovoljstvom što su mladi vidjeli da Isus nije kompliciran i težak, to mi je iskustvo davalo dodatnu snagu u svome radu. Hvala svima koji su mi pomagali, a ipak bi istaknuo Pučke pjevače, tete Ivanku i Danu i sve druge koje su pomogle svojim pjevanjem, čitače Lindu, Tonćija, Luku, ministrante i krizmanike za prekrasne predstave, djecu iz Dječjega zbora, remetu Nikšu Žderića Noku, moje prijatelje i suradnike, koji su uvijek bili na raspolaganju.

Najveći blagoslov i zahvala svima! Nikad vas neću zaboraviti. Želim vam u budućnosti sve najbolje, da budete uz Isusa Krista i da na najbolji način prihvatite moga kolegu i prijatelja don Ivicu Barišića“, rekao je don Josip.

A mještani Rogotina su mu se zahvalili prigodnim govorima i darovima.

Fotografije snimio: Ante Pejar

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.