DOBROSLAVIĆ: Inkubator će omogućiti mladima početak djelovanja u biznisu – KRSTIČEVIĆ: Primjer dobre suradnje Grada i Županije

0

Dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić(HDZ) sa suradnicima i predstavnicima županijskoga Centra za poduzetništvo obišao je gradilište poduzetničkog inkubatora u Pločama i susreo se s izvođačima radova, stručnim nadzorom i predstavnicima Grada Ploča.

„Inkubator će omogućiti mladim poduzetnicima koji kreću u poduzetničke aktivnosti, početak djelovanja u biznisu.

Ovaj model već smo isprobali u Dubrovniku, gdje inkubator funkcionira četiri godine, i rezultati su odlični. No, za razliku od Dubrovnika, u Pločama imamo i tri veća prostora u prizemlju za proizvodne aktivnosti, što će biti ponuđeno sugrađanima koji budu imali dobre poduzetničke ideje“, rekao jeDobroslavić, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom radova. Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević (SDP) realizaciju ovoga projekta označio je kao dobar primjer sinergije i suradnje između Grada i Županije. „Riječ je o hvale vrijednom projektu. Županija je, kao investitor, prijavila projekt i za njega dobila sredstva. Grad je, sa svoje strane, osigurao zemljište u Poduzetničkoj zoni, obvezao se da će riješiti projektnu dokumentaciju i izgraditi prometnicu do inkubatora“, izjavio je Krstičević i istaknuo kako upravo Ploče, kao jedno od rijetkih mjesta u južnoj Hrvatskoj ima prostora za razvijanje poduzetništva i popratnih aktivnosti.

Projekt Poduzetničko-proizvodni impulsni centar u Pločama započeo je u studenome prošle godine, a realizacija je planirana do kraja studenoga 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 10,4 milijuna kuna i financirat će se  najvećim dijelom sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova putem Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Glavni izvođač radova, tvrtka Medius d.o.o. je od početka radova izvela radove dubokog temeljenja, hidroizolacije i betonske radove temeljne ploče, a u tijeku je izgradnja prvog kata objekta. Objekt u kojem će biti smješten inkubator bit će ukupne građevinske bruto površine od 1242,84 metara četvornih i imat će kapacitet za prihvaćanje devet novih poduzetnika od čega će tri biti smještena u prizemnim proizvodnim prostorima. Nakon izgradnje raspisat će se natječaj za opremanje objekta. Po završetku svih radnji objekt će biti predan Centru za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije na upravljanje.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.