NERETVANSKI DERBI: Neretvanac i Neretva podijelili bodove (2:2)

0

Na opuzenskoj Podvornici igrala se danas utakmica posebnog naboja. U 10. kolu 3. HNL Jug sastali su se stari rivali, Neretvanac i Neretva. Navijači su osigurali dekor dostojan derbija koji se igrao 49. put kada su u pitanju prvenstvene utakmice, piše LIKEmetkovic.hr

Utakmica je od samoga početka bila otvorena, obje su ekipe igrale na pobjedu. Nakon početnog pritiska Neretve, Neretvanac je uspostavio ravnotežu na sredini terena što je rezultiralo prvim pogotkom u 20. minuti kojega je postigao Ante Mihaljević. Navijači Plave makinje nisu se mogli dugo radovati vodstvu jer je već u 24. minuti Adel Ajkunić izbio pred vrata Kozine i postigao izjednačujući gol. Do kraja poluvremena bilo je šansi na obje strane, a osobita je bila u 35. minuti za Neretvanac nakon izvođenja kornera. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

U drugom poluvremenu Neretvanac je ubacio u višu brzinu. Opasni su bili njihovi prodori po lijevom boku koje ipak nisu uspijevali realizirati. S ove pozicije je za gol Neretve osobito bio opasan Domagoj Zovko. Tada za Neretvanac stiže hladni tuš. U 56. minuti Neretva uspijeva odigrati nekoliko lijepih dodavanja na sredini terena a u posljednjem pasu Ante Sršen upošljava Luku Juričića koji zaobilazi golmana Kozinu i loptu šalje u mrežu (1:2).

Opuzenci se ne predaju, igra se sve manje na sredini terena, loptu se nastoji što prije prebaciti u šesnaesterac Neretve što obrani stvara velike probleme. Golman Neretve Emir Mulać je izvanrednim reakacijama nekoliko puta sprječavao igrače Neretvanca da postignu izjednačujući gol, osobito u 77., 79. i 80. minuti. Neretva je nastojala tražiti svoje prilike iz brze kontre što nije izgledalo bezopasno. Međutim, pritisak Neretvanca je ipak urodio plodom u 2. minuti nadoknade kada je izjednačujući gol postigao Bruno Jelavić. Do kraja je Neretva imala priliku povesti ali je obrambeni igrač Neretvanca blokirao udarac Domagoja Kurana.

Ostat će zapisano da je sudac Teo Pavić na današnjoj utakmici pokazao čak 9 žutih kartona od čega 6 igračima Neretve (Medić, Sršen, Batinović, Crnčević, Juričić i Marić) i 3 igračima Neretvanca (Deak, Mihaljević i Jelavić).

Na kraju možemo reći da je današnji neretvanski derbi u Opuzenu zasluženo završio podjelom bodova. Na tablici je i dalje prvi Junak (24 boda), Neretvanac je peti (17 bodova), Neretva šesta (15 bodova), a Jadran LP sedmi (14 bodova).

Fotogaleriju pogledajte na portalu LIKEmetkovic.hr

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.