HLADAN TUŠ: Slovenski trgovački lanac gotovo dijeli neretvanske mandarine?!

0

Neretvanska mladež upozorava na ovu tržišnu anomaliju, te postavlja pitanje gdje je tu primjena Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi? Dodatno otvaraju i pitanje mandarine kao značajnog nacionalnog proizvoda?

Slovenski trgovački lanac danas gotovo dijeli neretvanske mandarine. Ako danas u ovom trgovačkom lancu u Sloveniji kupite proizvoda u vrijednosti većoj od 20 EUR-a (cca 150 kn), 2kg neretvanskih mandarina dobit ćete (komad?) za samo 1 cent (7 lipa). U svakom slučaju vrlo jeftino. S druge strane, Neretvani su mišljenja kako ovakav damping na mandarini onemogućuje trgovinu druge mandarine na isto tržište, piše ArgoKlub.

Neretvanska mladež upozorava na ovu tržišnu anomaliju, te postavlja pitanje gdje je tu primjena Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi? Dodatno otvaraju i pitanje mandarine kao značajnog nacionalnog proizvoda, je li u ovakvim slučajevima riječ o omalovažavanju proizvođača?

Tim povodom uputili su domaćoj javnosti fotografije kojima potvrđuju navode, te kažu kako je dobavljač ovih mandarina domaći otkupljivač, tvrtka Marinada d.o.o.

Što će na to reći Agencija za tržišno natjecanje, Ministarstvo poljoprivrede, Poljoprivredna komora i voćarske asocijacije? Akcija se promovira širem Slovenije na naslovnici kataloga trgovačkog lanca Tuš, a što možete vidjeti ovdje.

Je li ovo hladan tuš za domaću mandarinu?

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.