ŽUPAN DOBROSLAVIĆ PRIMIO DVOSTRUKOG SVJETSKOG VICEPRVAKA U BOĆANJU LUKU GAŠPARA

0

Župan Nikola Dobroslavić primio je u petak dvostrukog svjetskog viceprvaka u boćanju Luku Gašpara.

Svjetsko prvenstvo se održavalo u Jiaxingu u Kini, a Gašpar je osvojio srebrnu medalju u kategorijama  bližanje i izbijanje u krug i u disciplini parovi klasično s Filipim Matijašićem.

Župan je čestitao uspješnom sportašu te pohvalio njegov trud i rad.

”Jako je bitno da se naši mladi bave sportom i vidimo da mogu biti u među najboljima u svijetu. Luka Gašpar je jedan uspješni mladi čovjek koji je na ponos svoje obitelji, Nereteve i cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Vrlo odgovorno obavlja svakodnevne treninge i ne zapostavlja svoje školske obaveze”, rekao je župan te dodao kako je ovaj mladi sportaš na primjer svima.

luka-gaspar-021118-4

Gašpar je priznao da je imao tremu, ali da je cijeli doživljaj svjetskog prvenstva bio fantastičan.

”Uistinu je bilo fenomenalno, posebno u finalu. Nadao sam se ulasku u osam najboljih, ali kad sam došao u polufinale zacrtao sam si novi cilj, finale. Nije bilo lako doći do finala, bila je jaka konkurencija, ali uspio sam. U finalu sam izgubio 21:20 djelomično zbog treme”, rekao je Gašpar.

luka-gaspar-021118-6

Prigodnom susretu nazočile su i zamjenica župana Žana Marević i v.d. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije Jelena Dadić te tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i trener Luko Hendić.

Mladom sportašu i njegovom treneru uručeni su prigodni pokloni.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.