OSNOVNA ŠKOLA FRA ANTE GNJEČA REALIZIRALA NAGRADNI IZLET NA PLITVIČKA JEZERA

0

U subotu 3.11.2018. OŠ fra Ante Gnječa realizirala je nagradni izlet na Plitvička jezera za 31 učenika i 4 voditelja.

Nagradu su osvojili u 5. mjesecu ove godine i to u konkurenciji 163 odgojno – obrazovne ustanove iz cijele Hrvatske. Riječ je o akciji pod nazivom „Čep za osobe s invaliditetom“, koju je provela Udruga“Spasimo šume“ i obrt „Eko Proložac“ u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Imotski te uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

STASEVICA3 STASEVICA1

OŠ fra Ante Gnječa je sakupila 1 943 kg plastičnih čepova (1 kg=400 čepova), drugo mjesto je osvojila OŠ „Brda“ iz Splita sa 492 kg i treće mjesto pripalo je OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Ciste Velike sa 440 kg. Ove dvije škole su također osvojile ulaznice za Nacionalni park “Plitvička jezera“.

Prijevoz autobusom za učenike i djelatnike sa Staševice platio je Grad Ploče i Komunalno održavanje Ploče.

STASEVICA4 STASEVICA5

Za nagrađene učenike i voditelje ovaj izlet će biti dodatni motiv za daljnje akcije, kako za sakupljanje plastičnih čepova, tako i za ostale vrste otpada koje sakupljaju i razvrstavaju u školi. Za ovaj „najbolji“ rezultat u RH imali su pomoć i okolnih škola iz Ploča, Gradca i Komina te Udruge “Radost“ i Crvenog križa iz Ploča.

STASEVICA6 STASEVICA7

Mi nastavljamo sa sakupljanjem plastičnih čepova i ostalih vrsta otpada, koje su opisane u našem eko projektu „Mi to već radimo, a Vi ?“, a on se nalazi na stranicama naše škole. Te akcije traju stalno, one su svakodnevne i to mora biti “način življenja“, poručuju iz OŠ fra Ante Gnječa.

Piše: Boro Bustruc

 

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.