PORAZ „DALMATINKE“ U VARAŽDINU

0

         Susret starog prvoligaša i novajlije u ligi završio je loše po gošće. „Koka“ je nadigrala Pločanke i uvjerljivo pobijedila.

Od treće minute kad je rezultat glasio 1-1, „Koka“ je stalno povećavala vodstvo. Pločankama nije puno toga polazilo za rukom pa su rukometašice „Koke“ to iskoristile, u devetoj minuti vodile su 7-4, a rezultat prve trećine poluvremena glasio je 8-4. Do konca poluvremena igračice „Dalmatinke“ teško su postizavale pogotke, za razliku od domaćih koje su bile veoma efikasne. Do odlaska na odmor rezultat se popeo na visokih 18-8. U tom razdoblju utakmice jedino se domaćim igračicama suprostavljala Renata Vladimir uz poneku asistenciju Anđele Zelić.

Početkom drugog poluvremena „Koka“ je nastavila efikasnom igrom kojoj Pločanke nisu mogle parirati. Ipak, što je utakmica sve više i više odmicala „Dalmatinkine“ rukometašice postigle su nekoliko pogodaka pa je krajnji rezultat glasio 31-17 za razigrane Varaždinke.

Sva tri krila koja su ulazila u igru postigla su ukupno tri pogotka, a i ostale igračice su se ispromašivale ili su domaće vratarke obranile njihove šuteve. Zanimljivo je usporediti efikasnost igračica jedne i druge ekipe u postocima. Tako je kod domaćih Jelena Blažek imala visokih 88%, Ines Domjan 83, a Terezija Čurić „samo“ 78%.

S druge strane, kod „Dalmatinke“ najefikasnija je bila Renata Vladimir s postotkom šuta od 50%. Anđele Zelić je postotak bio 33, a Magdalene Žderić 20%.

Kod rukometašica „Koke“ više igračica zaslužuju visoke ocjene. To se prvenstveno odnosi na Teu Jalušić, Ines Domjan, Terezija Čurić, Jelenu Blažek, s tim da i ostale igračice nisu puno zaostajale za nabrojenim. Jedino se u njihovim redovima u igru „Dalmatinke“ „uklopila“ Sinjanka Silvija Masnić koja nije postigle ni jedan pogodak.

Kod gošća iz Ploča  odskakala je po običaju Renata Vladimir.

Suci su solidno obavili povjerenu im zadaću.

            „KOKA“: Sara Šapor, Tea Jalušić 5, Lea Balajić 1, Ines Domjan 5 (4), Katarina Mrazović 1, Sara Rogina 1, Terezija Čurić 7, Silvija Masnić,  Sandra Bešenić, Jelena Blažek 7, Suzana Furja 1, Lea Beličev (4 obrane), Matilda Mrazović, Marija Magdalena Davidović 1, Iva Papac 2 i Helena Šegota (11 obrana). TRENER: prof. Vladimir Canjuga

„DALMATINKA“: Petra Sršen, Antonija Rotim 1, Luca Cvijanović, Lana Jarak, Renata Vladimir 7 (1), Anđela Zelić 3, Ema Barbir 1, Petra Marinović, Magdalena Žderić 2, Marija Radoš 1, Iva Žderić 1, Anamarija Nikolac 1 i Andrijana Vlatka Jelčić (10 obrana). TRENER: prof. Ivan Jerković

SUCI: Davor Češi iz Zagreba i Nenad Županić iz Dugog Sela. Povjerenik organizatora i nadzornik suđenja Dražen Bajt iz Križevaca.

Piše: Neven Vicić

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.