IDE LI „DALMATINKA“ U NOVE POBJEDE?

0

  Da je kojim slučajem „Dalmatinka“ pobijedila „Bjelovar“ bila bi na djelidbi trećeg mjesta. Nažalost, gosti su odnijeli oba boda.

U jučerašnjem okršaju jača od Pločanka bila je ekipa „Koke“ iz Varaždina. Objektivan je to odnos snaga starosjedilaca u ligi i novajlije, makar se „Dalmatinka u najjačem rangu hrvatskog ženskog rukometa već više puta pojavljivala. Ne samo što Varaždinke imaju prednost u igračkom kadru jer za taj klub igraju starije i iskusnije igračice i što su pred ovu sezonu doveli tri juniorske reprezentativke, već prednost leži i u činjenici što je ženski rukomet u Pločama, makar je prvoligaški, u takvu položaju da direktor kluba Ante Jerković kao i drugi članovi uprave su prisiljeni spajati kraj s krajem takoreći svakodnevno, što mu za sada srećom ipak polazi za rukom.

Prije ulaska „Murvice“ u I. ligu „Dalmatinka“ je bila uvjerljivo iz najmanjeg mjesta koje ima prvoligaša i što je još zanimljivije, iz uske baze djece koja pohađaju osnovnu školu i žele igrati rukomet gotovo svake godine ima kadetkinje ili mlađe kadetkinje koje su sudionici završnice državnog prvenstva i na kojim prvenstvima igraju zapaženu ulogu rezultat čega je pozivanje mladih igračica u razne reprezentativne vrste.

Ali, pustimo jadikovke i prepustimo borbu za goli život kluba upravi. Usredotočimo se na sljedeću utakmicu koja se u Pločama igra u subotu 10. ovog mjeseca kada u goste stiže „Zamet“ iz Rijeke.

Gošćama iz riječkog predgrađa po kojem je klub dobio ime, ove godine još uvijek „ne cvjetaju ruže“. Pred početak ove sezone napustilo ih je nekoliko odličnih igračica koje su prešle ili u susjednu „Murvicu“ ili u neke druge klubove. Još ranije napustila ih je Mičijević koja je prije odlaska u Rijeku bila jednom nogom u „Dalmatinki“. Međutim, „Zamet“ je klub koji odlično radi s mlađim uzrastima iz kojih crpi igračice za seniorski pogon. Uz odličnu trenericu, bivšu hrvatsku reprezentativku uvijek predstavlja opasnost za svakoga. Zbog toga „Dalmatinka“ mora biti na oprezu, napose i stoga što je uzdrmana zbog dva uzastopna poraza.

Ipak, u klubu je raspoloženju dobro i vlada opće uvjerenje da se uz bolju igru nego što su je prezentirali u Varaždinu, a i u susretu s „Bjelovarom“, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Uz podršku vjernih poklonika rukometa koji dolaze u Dom športova   igračice i vodstvo kluba očekuju povećanje bodovnog salda i bijeg iz sredine tablice prema vrhu.

„Dalmatinka“ je „Zamet“ već pobjeđivala u Pločama, a i u Rijeci, a ljubiteljima rukometa je još u sjećanju završnica kupa Hrvatske u kojoj je u borbi za treće mjesto među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj „Dalmatinka“ uvjerljivo nadigrala Riječanke.

Stoga pozivaju gledatelje u Dom športova Ploča jer će uz brojno gledalište i bučno navijanje lakše pobijediti.

Za razliku od Varaždina u kojem su igrale oslabljene, makar je pisac ovih redaka najavljivao kompletan sastav, sve rukometašice, osim Andree Klarić stavit će se na raspolaganje treneru Ivanu Jerkoviću. Vjerujemo da će se i Andrea ubrzo priključiti ostalima te da će njezin povratak utjecati na što bolje igre pločanskog kluba.

Piše: Neven Vicić

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.