FINALE DAVIS CUPA: Francuski izbornik: Razočaran? Pa mi Hrvatima nismo ni blizu!

0
Računali smo da hrvatski igrači imaju neke slabosti, ali sve što smo predviđali i planirali, nije se dogodilo. Ništa nismo pokazali, rekao je Yannick Noah nakon 2-0 Hrvatske u finalu Davis Cupa.

Nismo ni u jednom trenutku bili blizu. Stalno smo zaostajali, tako da je teško pričati o nekom razočaranju, jer zapravo ništa nismo ni imali, rekao je francuski izbornik Yannick Noah nakon što je njegova reprezentacija prvog dana finala Davis Cupa u Lilleu doživjela brodolom, izgubivši oba meča bez osvojenog seta, piše 24 sata.
Prvo je Borna Ćorić slavio 6-2, 7-5, 6-4 održavši lekciju Jeremyju Chardyju, kojega je Noah iznenađujuće izabrao umjesto najbolje rangiranog igrača u svom sastavu Lucasa Pouillea, da bi potom Marin Čilić sa 6-3, 7-5, 6-4 nadigrao Jo-Wilfrieda Tsongu, koji je pred kraj meča ozlijedio i prepone.

Situacija u domaćem taboru je, čini se, doista depresivna.

– Uvijek se nadaš nečemu, hvataš se za nešto do zadnje lopte. Za pobjede u ova dva meča trebali smo pokazati odličnu igru. No, znali smo da će biti teško. Računali smo na neke njihove slabosti, ali sve što smo predviđali i planirali, nije se dogodilo – izjavio je Noah koji je sada jako udaljen od svog četvrtog izborničkog trijumfa u Davis Cupu, kojemu se zajedno s njim nadalo i 25.000 francuskih navijača na Pierre Mauroy stadionu, kao i mnogi koji nisu u Lilleu.

– Navijači su bili uz nas i zbog njih sam najviše razočaran. Tražili su šou, a mi im nismo baš ništa pružili.

No, kako i treba biti kod sportaša, Noah još nije spreman prizanti poraz.

– Oni nisu još došli do cilja. Ni mi još nismo gotovi. Svu energiju ćemo usmjeriti u meč parova koji će za Nicolasa i Pierre-Huguesa biti težak. No, oni imaju iskustva. Nakon toga možemo razgovarati o nedjelji – dodao je Noah.

U subotu u 13 sati na rasporedu su parovi.

Ako Hrvatska pobijedi u tom meču, osvojit će Davis Cup drugi put u povijesti.

Kod Hrvatske će vjerojatno igrati Mate Pavić i Ivan Dodig, za Francusku smo sigurni, to će biti Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert, aktualni osvajači Roland Garrosa ove godine i jedan od najboljih parova svijeta u ovom trenutku.

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.