UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM PLOČE OBILJEŽILA SVOJ DAN

0

Udruga osoba s invaliditetom Ploče je već tradicionalno organizirala domjenak za svoje članove i podupiratelje povodom Dana invalida.

Predsjednik Udruge Dragi Juras pozdravio je prisutne i ukratko predočio aktivnosti kojima se Udruga bavi od njenog osnivanja 2007. godine, te članove podsjetio na prava koja mogu ostvarivati na raznim područjima, sukladno njihovoj invalidnosti. Pločanska udruga broji tridesetak članova i koristi prostor u najmu od Državne agencije za nekretnine, u kojemu, osim ureda, ima i prostor sa spravama za vježbanje poput stepa, trake za trčanje, sprava za istezanje i kreveta za masažu.

Juras je iskoristio prigodu da uruči zahvalnice svima koji Udruzi osoba s invaliditetom pomažu u radu. Domjenku su nazočile Nina Skurić i Vesna Babarović iz županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dogradonačelnici Ploča Ivan Marević i Zoran Majstrović, Ina Žderić, ravnateljica Srednje škole čiju su polaznici pripremili domjenak, i drugi.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda u listopadu 1992. godine je, na posebnoj sjednici održanoj u okviru obilježavanja završetka Desetljeća osoba s invaliditetom (1983. – 1992.), usvojila rezoluciju da se 3. prosinac svake godine obilježava kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom i na taj način ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibilizacija javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću, a s naglaskom na mogućnosti kojima raspolažu.

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.