SCIPIONI PITAO KADA ĆE KLANAC BITI PREIMENOVAN U TRG STIPE ŠTRBIĆA I SINIŠE MUSULINA

0

Kada će prostor Klanca u Rogotinu biti preimenovan u Trg Stipe Štrbića i Siniše Musulina, bilo je vijećničko pitanje koje je gradski vijećnik HDZ-a Marjan Scipioni postavio predstavnicima pločanske vlasti i gradskih službi. Ovome pitanju prethodila je sjednica Vijeća Mjesnog odbora Rogotin, u rujnu ove godine, na kojoj je usvojen prijedlog da se taj dio mjesta preimenuje u čast dvojice poginulih hrvatskih vitezova iz Rogotina.

„Na sjednici Vijeća MO Rogotin, održanoj 21 rujna 2018. godine, a kojoj su nazočili i predstavnici Grada Ploča, Vijeće MO donijelo je prijedlog o preimenovanju prostora Klanac, prostor ispred crkve i Župnog ureda, konkretno ulica Ante Rončevića 7, u Trg Stipe Štrbića i Siniše Musulina. Grad se preko svojih predstavnika obvezao informirati Vijeće MO o daljnjim koracima. Na žalost, ta svoja obećanja do sada nije izvršio. Koje je korake u svezi navedene problematike Grad poduzeo i zašto se o eventualnim poduzetim radnjama nije izvijestilo Vijeće MO Rogotin? Nadalje, kada možemo očekivati preimenovanje navedenog područja u Trg Stipe Štrbića i Siniše Musulina?“, upitao je Scipioni.

hqdefault

Odgovoreno mu je kako, iako realizacija te ideje na prvi pogled izgleda jednostavno, u praksi nije tako. Cijeli proces, istaknuo je u odgovoru, ne ovisi isključivo o radu tijela Grada Ploča, nego i o Državnoj geodetskoj upravi i Katastru, jer će doći do promjene imena ulice i treba vidjeti kao to tehnički izvesti. „Nadam se pozitivnom rješenju. Stav Mjesnog odbora je uvažen i cijenjen. Problem nije načelne ni suštinske, nego tehničke prirode“, rekao je Izvor Škubonja, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ploča.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.