VUKOVIĆA ZANIMALO ZAŠTO KOMINSKI GLAZBARI NISU DOBILI NOVAC – KRSTIČEVIĆ MU ODGOVORIO

0

Činjenica da u dosadašnjem tijeku godine iz gradskoga proračuna Hrvatskoj seljačkoj glazbi Komin, koja slavi 90 godina postojanja, nije isplaćen planirani novac, bila je razlog za vijećničko pitanje, koje je Ante Vuković (HDZ) postavio gradonačelniku Ploča Miši Krstičeviću (SDP).

„HSG Komin osnovana je 1928. godine i slavi 90 godina postojanja, te je jedno od najuspješnijih društava u Neretvi.  Od Grada Ploča joj je ove godine uskraćena podrška. U proračunu je predviđeno 40 tisuća kuna, a do danas nije uplaćeno ništa, iako su zahtjevi poslani. Upitan je opstanak glazbe, jer je teško financirati instrumente, odijela i druge troškove. Moje pitanje je zašto novac nije uplaćeni i kada će biti?, upitao je Vuković.Gradonačelnik je potvrdio da ništa od planiranog iznosa nije realizirano i ponudio obrazloženje. „ Nismo imali dobar odgovor od HSG Komin kada smo ih pozivali na neke manifestacije, koje su svojom nazočnošću trebali uveličati.

Zbog toga nismo smatrali primarnim da i mi njima izlazimo u susret, iako je to, u principu, novac građana. Slijedeće godine će biti osiguran prostorza ravnopravno natjecanje za povlačenje sredstava i napokon ćemo se maknuti s dosadašnjih razina komunikacije, te će se aktivnostima opravdavati ono što se potražuje“, rekao je Krstičević, najavivši kako će do kraja godine biti uplaćena određena svota i kako bi bilo dobro da se u razgovoru s glazbarima vidi zašto se nisu odazivali na pozive. Vuković mu je uzvratio da shvaća njegovu ljutnju i da, također, treba vidjeti jesu bi bili u mogućnosti odazvati se, te je pozvao na poboljšanje međusobne komunikacije.

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.