NOĆ MUZEJA 2019.: Muzeji bili puni posjetitelja kao rijetko kada!

0

Sinoć su muzeji na području doline Neretve bili puni posjetitelja kao rijetko kada, i to svih uzrasta, od djece do umirovljenika. Primijetili smo da je nekoliko većih učeničkih grupa došlo autobusima, jedna od njih je bila i grupa mostarskih gimnazijalaca koju smo zatekli u Vidu.

Prirodoslovni muzej u Metkoviću i Arheološki muzej Narona u Vidu, te Jama u Predolcu i ove su se godine pridružili nacionalnoj manifestaciji Noć muzeja koju od 2015. godine organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Tema ovogodišnje manifestacije bila je Muzeji – inovacije i digitalna budućnost.

Prirodoslovni muzej Metković bio je otvoren od 18 do 22 sata, ulaz je bio slobodan za sve posjetitelje koji su mogli sudjelovati u radionicama, kvizovima te razgledati stalni postav muzeja u kojem je izložbom Skriveni stanovnici doline Neretve u četiri tematska dodataka predstavljeno istraživanje i prikupljane mekušaca u delti Neretve. Uz sve to PMM je ponudio popust od 20 % na suvenire i publikacije, piše portal LIKEmetkovic.hr

Arheološki muzej Narona u Vidu po dvanaesti put zaredom sudjelovao u manifestaciji Noć muzeja. Svoja vrata je držao otvorenima za posjetitelje čak do 1 sat iza ponoći. I ovdje su posjetitelji mogli razgledati stalni postav uz stručno vodstvo, sudjelovati u igraonicama, kvizovima i radionicama.

I u Edukativnom centru Cingeria, odnosno Jami u Predolcu, koja krije koloniju rijetkog špiljskog školjkaša Congeria kusceri, obilježena je Noći muzeja. Uz razgledavanje stalnog postava u Edukativnom centru posjetitelji su mogli uz stručnu pratnju ući u samu jamu.

Više fotografija pogledajte ovdje

 

Share.

About Author

Comments are closed.