NOVA POBJEDA „DALMATINKE“

0

Rukometašicama iz Ploča nije trebalo puno vremena da se oporave od neočekivanog i visokog poraza u Športskoj dvorani u Pločama od odlične ekipe „Splita 2010.“ prije dva tjedna.

Iako su ispraćene sa skepsom navijača otputovale u Čakovec na noge „Zrinskom“ koji je u predhodnom kolu pobijedio favoriziranu „Koku“, rukometašice „Dalmatinke“ u večeras u središtu Međimurja dokazale su da nisu slučajno u prvom dijelu prvenstva proglašene za najveće iznenađenje.

Osim vodstva u dva na vrata na početku utakmice, igračice „Zrinskog“ su skoro čitavih 60 minuta „gledale u leđa“ Pločankama.

Odličnom obranom i brzom tranzicijom igrom i rezultatom dominirale su pred domaćim gledateljima, a iako su se domaće u par navrata približavale na dva pogotka razlike, Pločanke su smogle snage te su u tim trenucima igrale odlično i povećavale rezultatsku razliku i svoju korist.

Rukometašice „Zrinskog“ su samo u prvom poluvremenu kako tako parirale Pločankama, međutim, u drugom poluvremenu nisu se mogle ozbiljnije suprotstaviti odličnim gostima.

Nakon prvih 30 minuta gošće su otišle na odmor rezultatom 15-13, dok je drugo poluvrijeme u potpunosti pripalo Pločankama. Pred sam konac utakmice povele su osam razlike, da bi domaće rukometašice postigle pogodak pa je konačni rezultat 28-21 za odlične gošće.

Među domaćim igračicama istaknula se prvenstveno Ana Marija Gavrić. Iako je postigla četiri pogotka, bivša „Podravkašica“ i sadašnja reprezentativka Lea Vukojevć je bila odlično pokrivana te je i to jedan od razloga što rukometašice „Zrinskog“ nisu mogle parirati „Dalmatinki.

Nakon loše igre u utakmici sa „Splitom“, Renata Vladimir odigrala je svih 60 minuta u visokom ritmu, postigavši 10 pogodaka od čega 3 iz sedmeraca, uz jedan promašeni.

Na ovoj utakmici krila Lana Jarak i Ema Barbir realizirale su svaka po 5 pogodaka što je također značajno pridonijelo pobjedi. Osim njih efikasne su bile i Marija Radoš, Magdalena Žderić, dok se na listu streljkinja još upisala i Andrea Klarić. Rukometašice „Dalmatinke“ odlično su odigrale obranu što je vjerojatno najviše utjecalo na uvjerljivu pobjedu.

Suci su odlično odsudili ovu utakmicu.

„ZRINSKI“: Marta Kozjak, Lara Pavlović, Klara Balić, Ana Marija Gavrić 9 (6), Lea Vukojević 4, Dora Paić 2, Ira Resman 2, Ena Car 4, Anja Zvorić, Lana Blagus, Viktorija Šestak, Sara Senčar, Tatjana Androšić. TRENER: Goran Mrđen

„DALMATINKA“: Petra Sršen, Antonija Rotim, Lana Jarak 5, Renata Vladimir 10 (3), Anđela Sušak, Anđela Zelić, Ema Barbir 5, Petra Marinović, Magdalena Žderić 3, Marija Radoš 4, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić Anamarija Nikolac, Andrea Klarić 1 i Andrijana Vlatka Jelčić. TRENER: prof. Ivan Jerković

SUCI: Dalibor Feletar iz Bjelovara i Igor Rendulić iz Kutine. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Mensur Seferović.

Piše: Neven Vicić

Share.

About Author

Comments are closed.