KRSTIČEVIĆ POTPISAO UGOVORE SA PLOČANSKIM STUDENTIMA DOBITNICIMA STIPENDIJA

0

Danas je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Pločama gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević potpisao ugovore sa 18 (12 stipendija u iznosu od 1350,00 kn i 6 stipendija u iznosu od 700,00 kn) pločanskih studenata koji su ostvarili pravo na korištenje gradske stipendije.

Foto: Mišo Krstičević, gradonačelnik Grada Ploča

Foto: Mišo Krstičević, gradonačelnik Grada Ploča

Dragi studenti, ovo je jedan već uhodan način na koji Grad duže vrijeme pokušava nagraditi ljude koji se žele školovati i unaprijeđivati sebe, a time i društvo. Ono što je bitno istaknuti je to da stipendiranjem pokazujemo da cijenimo vaš uspjeh, ali ne isključujući zasluge roditelja koji imaju, ako ne jednake, onda približno jednake zasluge za vaše rezultate.
Troškovi studiranja, s obzirom na skupoću života u većim gradovima, su veliki financijski uteg za sve vas. Govoreći to iz vlastitog iskustva, znam koliko je teško sve to izgurati. Ovi iznosi danas nisu pretjerano visoki, u skladu su sa našim mogućnostima, stoga trebate biti iznimno zahvalni roditeljima koji uvelike otkidaju od svog komfora da bi se vi mogli školovati. Velika je to žrtva i apeliram da budete toga svjesni i odgovorni.

Ja i moji suradnici smo ponosni što veliki broj naših studenata ostvaruje iznadprosječne rezultate na svojim studijima. Ono što mogu obećati je to da ćemo inzistirati na povećanju kako financijskih iznosa tako i kvantitativnom povećanju stipendija.

Zahvaljujem vam na trudu i zalaganju, a vama roditeljima na ustrajnosti i strpljenju. Svima vama želim da nakon završetka studija ostanete živjeti ovdje, u Pločama, da pridonosite našoj zajednici svojim stečenim znanjima i vještinama, a ako ne, onda barem u Hrvatskoj. – napisao je gradonačelnik Mišo Krstičević na svojoj službenoj facebook stranici.

Share.

About Author

Comments are closed.