POZOR, IZNAJMLJIVAČI!

0

POZOR, IZNAJMLJIVAČI! Ministarstvo turizma i HBOR predstavljaju kredite za iznajmljivače

Ministarstvo turizma predstavit će sutra jedinstvenu kreditnu liniju namijenjenu privatnim iznajmljivačima u turizmu.

Riječ je o Programu mikrokreditiranja privatnih iznajmljivača sa povoljnim kreditnim sredstvima i subvencijom kamate u cilju povećanja kvalitete i dodatne ponude objekata u domaćinstvu. Predstavljanje kreditne linije te potpisivanje sporazuma između Ministarstva turizma, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te prvih poslovnih banaka uključenih u projekt održat će se u srijedu, 27. veljače 2019. u 12:00 sati u Ministarstvu turizma, Prisavlje 14, Zagreb. – prenosi Dubrovački vjesnik.
Uz ministra turizma RH Garija Cappellija, potpisivanju sporazuma prisustvovat će predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamara Perko te predstavnici prvih poslovnih banaka uključenih u projekt.
Podsjećamo, trenutno je u Hrvatskoj registrirano više od 103 tisuće objekata privatnog i obiteljskog smještaja što stavlja kategoriju obiteljskog smještaja i privatnih iznajmljivača u najveći smještajni udio u hrvatskom turizmu te povlači zaključak kako iznajmljivači imaju značajnu ulogu daljnjeg profiliranja Hrvatske kao destinacije kvalitete i autentičnog doživljaja. Upravo stoga, Ministarstvo veliku pozornost stavlja na ovu kategoriju smještaja te je želja da obiteljski smještaj bude još kvalitetniji, međunarodno prepoznatljiv i poželjan turistički proizvod koji je namijenjen ciljanim tržišnim nišama tokom cijele godine.

Share.

About Author

Comments are closed.