OSJEČANKE PORAŽENE U PLOČAMA

0

U 19. kolu I. hrvatske rukometne lige „Dalmatinka“ je pobijedila odličnu ekipu „Osijeka“.

Gošće iz Slavonije došle su Ploče po bodove spasa, pojačane s tri odlične igračice koje nisu bile u njihovim redovima u prvom dijelu prvenstva kada su u Osijeku slavile Pločanke.

Nakon početnog vodstva domaćih, gošće su preuzeli igru u svoje ruke. Preko Dore Lacković i Josipe Jerčinović postizavale su brze pogotke pa su u jednom trenutku vodile i četiri razlike.

Trener „Dalmatinke“ odigrao je „flaster“ na Lacković što je urodilo plodom te su pred sam konac prvog dijela utakmice uspjele i poravnati. Ipak, na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom „Osijeka“ od 14-13.

Početkom drugog poluvremena gošće su postigle pogodak i povele s dva razlike. Međutim, od tog trenutka kao da je u pločanskoj dvorani igrala samo „Dalmatinka“. Vrlo brzo su poravnale  da bi odmah zatim prešle u vodstvo koje nisu ispuštale do isteka šezdesete minute. Razbranila se Andrijana Vlatka Jelčić koja je u odstunim trenucima obranila nekoliko teških udaraca od čega i dva sedmerca. Velikom borbenošću u obrani domaće rukometašice silile su gošće na nerezonske šuteve koji su vrlo često promašivale vrata

Nošeni navijanjem gledatelja koji su osjetili da pločanske igračice trebaju podršku kao i da su prelomile rezultat, rukometašice „Dalmatinke“ odigrale su odlično drugo poluvrijeme te gošće nisu imale nikakve šanse.

Na koncu, rezultat 27-23 odražava pravo stanje na parketu.

Za razliku od nekih ranijih utakmica, ovaj put su krila odigrala odlično te su ukupno postigla 13 pogodaka. To je omogućilo vanjskim igračicama više slobode u šutiranju pa su tako Anđela Zelić i Magdalena Žderić u drugom poluvremenu postigle po tri, a u prvom jedan pogodak.

Između odličnih domaćih rukometašica napose treba istaknuti juniorsku reprezentativku Lanu Jarak koja je postigla osam pogodaka. Njoj uz bok možemo staviti i drugu reprezentativku Emu Barbir, a ni ostale koje su ulazile u igru nisu podbacile.

Napose treba istaknuti vratarku Andrijanu Vlatku Jelčić koja je uz dva obranjena sedmerca imala još nekoliko odličnih obrana.

Kod gošća  posebice treba istaknuti odlične Lacković i Jerčinović.

Suci su odlično vodili utakmicu.

„DALMATINKA“: Petra Sršen, Lucija Cvijanović, Lana Jarak 8, Renata Vladimir 6 (2), Anđela Sušak, Anđela Zelić 4, Ema Barbir 5, Petra Marinović, Magdalena Žderić 4 (2), Marija Radoš, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac, Andrea Klarić i Andrijana Vlatka Jelčić. TRENER: prof. Ivan Jerković

„OSIJEK“: Katarina Borac, Marina Putnik, Andrea Daidžić, Lea Hren 1, Dora Lacković 7 (3), Josipa Jerčinopvić 7, Zorana Milić 3, Marija Prskalo, Petra Jeršek 1, Ena Zagorščak 4, Mirta Špoljarić, Ana Damjanović i Magdalena Brkić. TRENERICA: Jelena Crnov

SUCI: Dražen Anušić iz Primorskog Doca i Dubravko Vukovac iz Splita. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Siniša Rudić iz Biograda na Moru.

Piše: Neven Vicić

Share.

About Author

Comments are closed.