ZBOG JAKOG VJETRA ZABRANJEN PROMET MOSTOM DR. FRANJA TUĐMANA, U PREKIDU I POJEDINE TRAJEKTNE LINIJE

0
Budite oprezni!
Prema jutrošnjem izvješću iz HAK-a postoje brojna ograničenja i zabrane u cestovnom i pomorskom prometu zbog jakog vjetra:

Cestovni promet Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h zbog olujnog vjetra na dijelu dionice između tunela Sv. Rok i vijadukta Božići); autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Paški most; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split.
U priobalju puše jak vjetar, povremeno sa olujnim udarima. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru.
Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, kao i odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.
Zbog vjetra: za sav promet zatvoren je most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku; na dionici Jadranske magistrale (DC8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).
Pomorski promet U prekidu su: trajektne linije: Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ. katamaranska linija 9602 Vis-Hvar-Split.
Dana 12.03.2019 (utorak) zbog vremenskih neprilika otkazana redovna plovidba na državnoj liniji broj 612 Komiža-Biševo, i obrnuto.

Share.

About Author

Comments are closed.