HRVATSKA JUNIORSKA LIGA: Kolo prije kraja Gašpar i ekipa ‘izbili’ konkurenciju

0

Prošle godine su bili drugi u Kupu Hrvatske, finale su izgubili od Pazina sa samo 5:4, a u Hrvatskoj boćarskoj ligi igrali su na završnom turniru te na kraju se iz Rijeke vratili s broncom. Vrlo vjerojatno bi bili doprvaci da u polufinalu nisu za suparnika imali Vargon, kasnijeg pobjednika.

– Želja nam je iduće sezone pokušati biti još bolji – poželio je tada Pločanin Luka Gašpar, prvo ime juniorske ekipe Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Godinu dana poslije najbolji juniori Dubrovačko-neretvanske županije su već osigurali polufinale doigravanja. Uspjeli su kolo prije kraja natjecanja u južnoj skupini osigurati prvo mjesto, te izbjeći razigravanje za plasman među četiri najbolja na završnom turniru. Uspjelo im je to pobjedom kod izravnog suparnika, vršnjaka Boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije na gostovanju u Bastu te zahvaljujući porazu Boćarskog centra Sinj na gostovanju kod Boćarskog saveza Šibensko kninske županije.

Splitsko-dalmatinska županija je u prvom dijelu uspjela odigrati 11:11 kod Dubrovačko-neretvanske županije. Dva kola prije kraja je bila vodeća zahvaljujući boljoj poen razlici te je bila u prilici pobjedom ‘izbiti’ vršnjake Dubrovačko neretvanske županije, ostaviti ih bez prilike da budu prvi na jugu, te ih gurnuti u četvrtfinale. Boćarski centar Sinj je trebao uspjeh kod pretposljednjeg sastava lige, vršnjaka Šibensko kninske županije da bi u zadnjem kolu protiv Splitsko dalmatinske županije kod kuće imao priliku pobjedom osigurati prvo mjesto, te da on ide izravno u polufinale.

– Naša ekipa je pokazala kvalitetu i karakter, te zasluženo slavila – naglasio je nakon pobjede za pet Luko Hendić, jedan od voditelja ekipa Dubrovačko neretvanske županije, te tajnik boćarskog saveza najjužnije hrvatske županije.

Juniori Dubrovačko-neretvanske županije su utakmicu protiv vršnjaka Splitsko dalmatinske županije otvorili vodstvom 5:3, potom su od tri tehničke discipline slavili u brzinskom i štafetnom izbijanju, te na kraju pobjedom braće Batinić u paru i nerješenim rezultatom Matka Penda u krugu ostvarili pobjedu 12:10.

Plasman u polufinale završnice državnog prvenstva Boćarski savez Dubrovačko-neretvanske županije ostvario je igrajući u sastavu: Stijepo Batinić, Luka Gašpar, Matko Pendo, Dario Dujmović, Karmelo Vučković, Marko Batinić, Marko Gašpar, Vjeko Haićman i Matej Vukanović, a pod vodstvom Markice Dodiga te Luka Hendića.

Piše: Tonči Vlašić (DV)

Share.

About Author

Comments are closed.