ANA MUSA JEDINA IZ PLOČA NA LISTI ZA SVIBANJSKE IZBORE ZA EUROPSKI PARLAMENT

0

Ukupno je 396 kandidatkinja i kandidata koji se nalaze na 33 pravovaljane liste za izbor članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Među njima je i Pločanka Ana Musa, poznata ekološka aktivistica, koja se, između ostaloga, posebno istaknula u borbi protiv zagađenja Ploča i doline Neretve prašinom iz Luke Ploče, te u borbi protiv izgradnje termoelektrane u pločanskoj luci.

am

Ana Musa nalazi se na 21. kandidacijskoj listi grupe birača, čija je nositeljica Marijana Petir.

lista

Nakon što je Marijana Petir u svega dva dana skupila više od 11 tisuća potpisa (od potrebnih 5000) za kandidaturu njezine nezavisne liste na predstojećim izborima za EU parlament, sada su poznata i imena ljudi s kojima ide na ove izbore.

am prosvjed

Osim Petir koja je nositeljica liste, tu su Domagoj Stjepan Krnjak, Mato Brlošić, Klementina Karanović, Neda Aberle, Zvonimir Kalaić, Melita Vrbanek, Tvrtko Krpina, Ana Volarić-Mršić, Anka Musa, Ana Lažeta i Petar Jurčević.

2

Treba napomenuti da je 8. na listi, Tvrtko Krpina ujedno i jedan od koordinatora građanske inicijative Narod odlučuje, kao i Ana Musa, 10. na listi, poznata ekološka aktivistica i koordinatorica GI Narod odlučuje, koja je zajedno sa suprugom Vladimirom (koji je u siječnju preminuo) volontirala i za referendum o braku 2013. te za referendum o promjeni izbornog sustava 2014. Uz to, bila je i koordinatorica inicijativa “Pravo na zdravi život“ i „Spasimo dolinu Neretve“.

9

Share.

About Author

Comments are closed.